Levende død i Dallas af Charlaine Harris

torsdag den 13. januar 2011


Levende død i Dallas
Org. titel: Living Dead in Dallas

Serie: 
Sookie Stackhouse / Southern
Vampire / True Blood / nr. 2

Charlaine Harris

387 sider

Lindhart & Ringhof - 2010
Org. udgivet i 2002

For at undgå spoilers, læs først bogen: Død indtil solnedgang.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det går ikke særligt godt for Sookie. Hendes kollega og ven er blevet mydet og selv bliver hun overfaldet af et bestialsk væsen. Hun overlever kun lige netop, men hjælp fra Bill og de lokale vampyrer. Lederne af vampyrerne, Erik, har en opgave til Sookie. Hun skal til Dallas og bruge hende telepatiske evner som tankelæser, til at finde en forsvunden vampyr. Hun har bare en betingelse: Vampyrerne skal love at lade de involverede mennesker være i fred bagefter. Men det er nu ikke helt så let som det lyder. I Dallas bor Bill og Sookie på det topsikrede vampyrhotel, og besøger lederen af vampyrerne i Dallas. Sookie er snart indblandet i mere end hun har lyst til, og hun slipper heller ikke helt god fra det.

Hvad sker der med den forsvundne vampyr? Finder de ham i tide? Og hvem myrdede Sookies kollega? Ja for at få det at vide må du læse bogen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogen er en god fortsættelse til første bog: Død indtil solnedgang. På engelsk går serien under navnet: ”The Southern Vampire Mysteries” og er blevet optaget som tv-serie under navnet: True Blood. Tv-serien har været sendt på TV2 Zulu siden Oktober 2009.

Det er en historie om hvordan vampyrerne er stået frem og nu lever blandt almindelige mennesker. De lever er det syntetisk fremstille TrueBlood, og kører der egne små forretninger. Mange steder er der opstået vampyr-barer, hvor blodpulerne (mennesker besat af tanken om vampyrer) holder til i stor stil. Det er også her turisterne kommer for at se vampyrerne.

Bogen er beregnet for et lidt ældre publikum. Den indeholder en del sex, som også er forbundet med at vampyrer drikker af mennesker. Nogle steder er den ret detaljeret, så jeg vil ikke anbefale bogen til sarte sjæle. Men er man hardcore og klar på lidt af hvert, synes jeg helt klart at bogen er værd at læse. Jeg synes at det er en spændende tanke at vampyrerne lever frit blandt menneskerne (tænk hvis de faktisk findes, og om nogle år står frem og vil leve blandt os?). Det er også interessant at høre om de regler der er for vampyrerne og hvad de gør for at leve blandt os. Man kan jo ikke ligefrem kalde vampyrer for en helt fredelig race. Men nok om det.

Er du også klar på en tur til Dallas sammen med Sookie? Så grib bogen og lad der føre med.


Anmeldelsen er tidligere postet på Boggnasker.dk

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien: Sookie Stackhouse
Ingen kommentarer :

Send en kommentar