Jaget af P. C. Cast og Kristin Cast

lørdag den 8. januar 2011Jaget
Org. titel: Hunted

Serie: Nattens Hus 5
Org. serie titel: House of Night

P. C. Cast & Kristin Cast

332 sider

Tellerup - 2010
Org. udgivet i 2009


For at undgå spoilers, læs først bøgerne: Vampyrens Mærke, Forrådt, Udvalgt & Utæmmet.

Bøgerne om Nattens hus udspiller sig i en verden, hvor man bliver vampyr-yngling hvis man bliver Mærket. Gør man det flytter man til Nattens Hus og bliver undervist i alle de ting en vampyr skal vide. På et tidspunkt gennemgår man forvandlingen og bliver en rigtig voksen vampyr. De almindelige vampyrer er mærket med en blå halvmåne, men nu ses der også ynglinge og vampyrer med røde mærker.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Handlingen følger samme sted som sidste bog sluttede. Zoey er flygtet fra Nattes Hus sammen med sine venner. De gemmer sin i tunnellerne under den gamle jernbanestation, hvor Mary Ann og de andre røde ynglinge bor.
Kalona, den onde faldne engel er blevet befriet fra jorden og sammen med yppersteprætinden Neferet lægger han skumle planer. Zoeys flok forsøger at sætte en stopper for dem, men da Zoey bliver alvorligt såret er de tvunget til at tage tilbage til Nattens Hus og ind i fjendens lejr. Her skal de vise sig akkurat hvor slemt det står til, og at alle andre tilsyneladende er holdt op med at tænke selv.

Der skal gøres noget for at stoppe ondskaben. Men hvad? Og hvem kan man stole på? Zoey har mange spørgsmål og det hjælper ikke meget at hun samtidig har drengeproblemer. En jaloux vampyrkæreste, en præget menneske (eks-)kæreste, og så er der jo lige han den røde yndling, som hun ikke helt ved hvordan hun skal reagere på.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu er det femte bog i serien om Nattens Hus, og historien står langt fra stille. Handlingen her i bogen strækker sig blot over et par dage, men der sker utroligt meget hele tiden. Bogen er for dem der elsker action og det godes kamp mod det onde, men samtidig holder af et rigtigt kærlighedsdrama. For drama er der i Zoeys kærlighedsliv. Så meget at jeg flere gange bliver irriteret på hende på grund af det. Men samtidig er det en del af hendes personlighed, som er kommet frem gennem de forrige bøger. Jeg læser hovedsageligt bøgerne på grund af nogle af de andre personer. Især Mary Ann finder jeg interessant. Hun er også noget nyt, som den første røde vampyr, og det tyder på at der kommer mere om hende i den næste bog. Det glæder jeg mig til.

Jeg synes faktisk ret godt om bogen og serien. Havde I spurgt mig for et år siden, havde jeg ikke troet det. Men nu er jeg altså fanget og er nød til at få resten med.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien: Nattens Hus
Ingen kommentarer :

Send en kommentar