Kilimanjaro #11: Safari 2

fredag den 27. september 2013

Forrige - Oversigt - Næste

Torsdag d. 1. august
Safari på Serengeti-sletten

Vi står tidligt op – Thomas har lavet en aftale med kokken om at de laver morgenmad til os tidligere end normalt så vi kan komme tidligt af sted og være ude blandt dyrene i de tidlige morgentimer hvor de er mest aktive. Vi ser en smuk solopgang og allerede først på dagen er vi nød til at holde tilbage for en flok giraffer der krydser vejen. Det er flotte dyr og det der helt fantastisk ud når de løber. Jeg har aldrig før set en giraf løbe rigtigt. Igen i dag ser vi mange dyr. Vi bliver kaldt hen et sted hvor der ligger en løve, men vi kan ikke rigtigt komme til at se, så vi kører videre og pludseligt er der en hel løveflok der ligger og daser i solen. Vi er også så heldige at vi ser en gepard og lige ved siden af har 3 leoparder fundet vej op i et træ.

Vi spiser frokost i Serengeti Wildcamp og er der fra 12-15. Derefter kører vi ud på endnu et game drive. Vi ser den samme løbeflok som tidligere, men denne gang kommer der en kæmpe han-elefant gående hen mod flokken. Den har retning lige imod løverne og går til ”angreb” på dem, så der rigtigt kommer gang i flokken. Vi ser også en hyæne inden vi kører tilbage til wildcampen.

Vi har været utroligt heldige de sidste par dage og har set alt hvad der næsten kan ses. Vi har set alle ”the big five” og et væld af andre dyr. Det har været så spændende. Fredag d. 2. august
Safari i Ngorongoro-krateret

Igen kører vi af sted kl. 6 om morgenen for at få mest muligt ud af dagen. Vi skal krydse Serengeti for i dag skal vi ned i Ngorongoro krateret. Vi ser lidt lyr på vejen, bl.a. endnu en gepard. Den rude der blev knust i forgårs er der nu blevet sat et stykke pap op foran. Det er sat fast med sportstape og holdt ikke ret lang tid da vi først begyndte at køre. Med et styks manglende rude er det lidt koldt i bilen. Da vi kører op over kraterkanten er der skyer og det er koldt og blæsende. Heldigvis bliver det varmere og der er mere sol nede i krateret. Trafikken op og ned af krateret er ensrettet og heldigvis for det. Det er en smal og noget snoet vej der fører ned til bunden. I krateret er der store flokke af gruer og zebraer. Ved den store så er der flokke af lyserøde flamingoer i vandkanten. Vi ser også en stor flot han-løve inden vi spiser frokost. Frokosten indtages i bilerne med udsigt over en sø med flodheste. Grunden til at vi sidder i bilerne er at der er fugle der godt kan finde på at dykke ned og stjæle maden. Vi kører op af krateret igen og kører et langt stykke på kraterkanten. Vi holder en kort pause ved udsigtspunktet inden vi kører til Hotel Heigview i Karatu. Her er vi fremme omkring kl. 14:30. Resten af dagen slapper vi af, læser lidt i vores bøger, pakker om og går i bad. 

2 kommentarer :

  1. Virkelig enestående billeder!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var også bare en helt fantastisk oplevelse. Det bliver skønt når jeg engang får alle billederne ind i en fotobog.

      Slet