Slaget i Caïssa af Kenneth Bøgh Andersen

onsdag den 4. september 2013Slaget i Caïssa


Serie:  Slaget i Caïssa 1, 2 & 3


Kenneth Bøgh Andersen

379 sider
ISBN:  978-87-141-9920-3

Høst og Søn - 2009
Org. udgivet i 2001


Oprindeligt udgivet som 3 bøger: Åbningen, Tågemandens Død & Skakmat (alle tre fra år 2000). Den udgave jeg har læst er en samlet udgave af alle bøgerne, så anmeldelsen her gælder alle tre bøger. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Frode er syg – så syg at han er tæt på at dø. Han ligger i sin seng og dagens højdepunkter er skakspillene med morfar og Nannas besøg. Nanna er Frodes eneste ven og hun besøger ham ofte. En dag breder en mystisk tåge sig i Frodes værelse, han rejser sig fra sengen og begynder at gå, men i stedet for at støde ind i væggen på hans værelse fortsætter han og opdager at der på et tidspunkt er græs under hans fødder. Han er blevet ført til Caïssa. Et land der har brug for ham. En krig er under opsejling og Kongerne er ved at stille deres hære klar. Frode er blevet helbredt for sygdommen, så han kan deltage i det kommende slag.

Den nat Frode forsvinder i tågen er også netop den nat Nanna skulle komme på besøg. Da hun kravler gennem vinduet i Frodes værelse ser hun kun tågen og på mystisk vis ender hun også i Caïssa, selvom det slet ikke var meningen.

Hvad vil der ske med Frode og Nanna og hvad er det for en krig Frode er udvalgt til at deltage i? Og er der overhovedet en sammenhæng mellem Frodes mystiske drømme og landet Caïssa?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

For et par år siden læste jeg Den Store Djævlekrig og har siden overvejet om jeg skulle læse andet af Kenneth Bøgh Andersen. Muligheden bød sig da denne samlede udgave af Slaget i Caïssa var på tilbud og hoppede hen i armene på mig.

Slaget i Caïssa er en dejlig historie. Den er spændende og sjov og man bliver godt underholdt undervejs. Hvis jeg havde været en del yngre ville jeg elske den. Nu synes jeg måske at der bliver sprunget lidt let hen over mange ting og jeg ville ønske at der var flere beskrivelser af de ting der sker og hvorfor de sker. Når det er sagt så synes jeg at historien er utroligt vellykket. Skaktemaet er rigtigt godt og selvom man som læser har en ide om hvad der foregår så skal Frode også opdage det gennem sine oplevelser.

Historien bliver skiftevis fortalt fra Frodes og Nannas synspunkt og giver et fint billede af historien fra begge sider. Somme tider bliver samme scene gentaget, men fra den andens synspunkt og det er fint fordi de begge to får noget forskelligt ud af de ting der sker. Det er kun ret korte sekvenser så man når heller ikke at blive trætte af gentagelserne.

Alt i alt en spændende historie i en interessant verden. Til sidst vil jeg ikke gøre andet end at gentage Kenneth Bøgh Andersens ord: Når Gud og Djævelen spiller skak, hvem laver så reglerne?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien:

=


1 kommentar :

  1. Præcis – det med niveauet er virkelig tricky, når det både skal passe til ens egen formåen og opgavens krav til sidetal og indhold. Min må for eksempel maks fylde 8 sider, og det er dælme ikke meget plads at gøre godt med, hvis man ikke formår at få afgrænset emnet til det rette niveau.

    SvarSlet