Kilimanjaro #5: Bestigning, dag 2

fredag den 20. september 2013


Forrige - Oversigt - Næste

Onsdag d. 24. juli
Fra Machame Camp (3021 m) til Shira Camp (3839 m)

Distance: 5,3  km
Højdeændring: + 818 m


Jeg havde problemer med at sove i nat. Vi lagde os ind omkring kl. 20:30, men jeg kunne ikke rigtigt finde ro og falde i søvn. Jeg tror at jeg sov rigtigt fra 23 til kl. 03. Derefter lå jeg igen vågen, mens jeg vendte og drejede mig. Der var vækning kl. 7, men eftersom vi begge var vågnet tidligere var vi allerede oppe og havde pakket vores ting sammen. Morgenmaden stod på grød – som ingen af os kunne få ned – toastbrød m. syltetøj og peanutbutter og så kom der æg og pølser på bordet til sidt.

Afgang var planlagt til kl. 8, men vi kom først af sted 8:30. Der var flere af de andre der ikke er vant til at skulle pakke soveposer og liggeunderlag sammen og derfor ikke var helt klar til tiden. Dagens rute startede med en god stigning. Det er stejlere end i går. Der er mange mennesker og mange bærere, men det er nok ikke til at undgå når man vandrer rundt på et bjerg der er så populært som Kilimanjaro. Derudover var stien temmelig smal, så der blev hurtigt dannet flaskehals og propper. Stigningen gør at vi hurtigt kommer højere op. Det tynder ud til træerne og bevoksningen ændrer sig til mindre planter og buske. Det betyder også at vi flere steder bliver belønnet med en fantastisk udsigt ud over skyerne hver gang vi vender os om. Jeg synes selv at jeg nyder turen og huske at kigge mig omkring. En af de andre udbryder pludseligt kort inden frokost ”Gud, hvor kan man se langt”, da hun første gang fik kigget sig omkring. Under os brædder et enormt tæppe af skyer sig så langt øjet rækker. Ude til højre kan man lige se toppen af Mount Meru der stikker op gennem skyerne. Det er et fantastisk syn.

Udsigt ud over skyerne


Vi spiser frokost omkring kl. 12 og vores portere har sat vores spisetelt op til os. Martin har drukket ca. 2 liter vand og jeg har drukket et sted mellem 2½ og 3 liter. På dette tidspunkt er én allerede hårdt ramt af højdesyge. Selv mærker jeg en let hovedpine, men det er bestemt ikke noget slemt eller noget jeg lægger specielt mærke til. Vi går igen omkring 13:15.

Thomas påstod at ruten ville være mindre stejl efter frokost, men jeg synes ikke at det blev fladere. Jo, hen mod lejren var det anderledes for der skulle vi nemlig en lille smule ned igen. Vi ankom til Shira camp omkring kl. 15 og har bevæget os ca. 800 højdemeter op siden vi startede i morges. Der er en fantastisk udsigt fra lejren og teltene er alle placeret så man fra indgangen kan nyde udsigten.

Det har været flot solskin hele dagen. Skyerne ligger under os så over os er himlen blå og klar og giver solen frit spil. Selvom solen skinner fra en skyfri himmel er det ikke alt for varmt. Jeg går stadig i lange bukser og har også den tynde trøje på. Martin går selvfølgelig i t-shirt.I Shira Camp er der mulighed for en lille gåtur til den hule som blev brugt under de første bestigninger af bjerget. Der er ikke langt – vi kan faktisk se der over fra vores lejr og der ligger også lejrpladser lige ved siden af hulen hvor der også er en helikopter-landingsplads. Hulen er ikke ret stor og er faktisk lidt skuffende. Det var fint at gå turen derover, men hvis man bare har brug for at slappe af så går man ikke glip af det store. Resten af eftermiddagen slappes der af og aftensmaden bliver serveret kl. 18. I dag starter vi selvfølgelig med suppe, og så får vi kylling med ris og sovs. Da vi forlader spiseteltet ser vi den fineste solnedgang med flotte røde farver. Der er noget helt specielt ved at betragte solnedgangen når man er over skyerne.

Dagen har igen været rigtig god. Dejlig vandring og vi er ikke besværet af højden. Der er heller ingen vabler så indtil videre går det rigtigt godt.

Udsigt til toppen
Solnedgang2 kommentarer :

 1. Tak for din kommentar til mit cyklist indlæg. Jeg kan virkelig ikke forstå at det kan være så svært at overholde færdselsloven og køre pænt når man sætter sig op på sin tohjulede ven.

  Må sige at din tur til Kilimanjaro er utrolig spændende læsning. Sikke dog en fed ide at bruge sin ferie på :-)

  Glæder mig til at læse mere fra din dagbog :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er blevet lidt bidt af at bruge mine ferier på den måde. Vandreture i naturen hvor man ikke behøver tænke på så meget andet fungerer bare super godt.

   Slet