Så er sommeren snart slut

onsdag den 31. august 2011

Det er årets sidste sommerdag - i hvert fald hvis man spørger kalenderen - og det betyder også at sommerferien snart er slut. På fredag går det hele i gang igen og jeg glæder mig. Det bliver rart at komme i gang og få nye udfordringer og lære om GPS og fotogrametri. I fredags kom vores studievejledning og i går kom skemaet også, så nu er jeg efterhånden helt klar. Studiebøgerne skal købes, men det sker først når jeg er helt sikker på hvilke bøger vi skal bruge.

Jeg nyder mine sidste dage af sommerferien med at slappe af på sofaen med gode bøger, lave fotobog fra vores ferie i Marokko, høre musik fra eventyrteatret og tage til og planlægge spejdermøder for mine juniorer. Jeg har besøgt mine forældre, oplevet et kæmpe uvejr med lyn og torden, hilst på gamle spejdervenner fra Tune og kørt i tog.

Ser man på min oversigt over hvilke bøger jeg har læst er det let at se at jeg har haft ferie, fri eller bare ikke så travlt i Januar og August. Det er i hvert fald de måneder der er blevet læst flest bøger i. Ser jeg generelt på det er de 20 bøger jeg har læst ikke ret meget. Sidste år på denne tid havde jeg læst omkring 35, men alligevel er jeg godt tilfreds. Jeg har fået læst mange flere bøger på engelsk og det tager mig lidt længere tid at læse de bøger og så er der noget der tyder på at jeg har haft mere at se til på studiet end sidste år, og det er jo et eller andet sted meget godt.

Det har været lidt mærkeligt her i de sidste uger at følge med i hvordan alle er startet i gymnasiet efter sommerferien. Så sidder man herhjemme og føler af at ens sommerferie er virkeligt virkeligt lang og flere gange har jeg bare ønsket at komme igang igen. Jeg kan jo godt forstå at universitetet har en lang sommerferie, for der er ikke nogen andre ferier i løbet af året, men alligevel kan den godt virke alt for lang nogen gange. Ind i mellem, eller faktisk ret tit, savner jeg en vinterferie. En uge i januar eller februar hvor man var sikker på ikke at have eksamener eller kurser og hvor der var mulighed for at tage på skiferie. Jeg har nok måttet indse at der som studerende der tager sin skolegang alvorligt ikke rigtigt er plads til at tage afsted på ski. Derfor er skiferierne lagt på hylden, men jeg savner dem. Det at suse ned at bakkerne er noget jeg savner  og meget gerne ville gøre snart igen.

Det var en sludder om lidt af hvert, og inden jeg slutter af vil jeg lige nå at vende årets store planlægningsopgave for mig. Nordisk Møde, hvor landinspektørstuderende fra Norge, Sverige og Finland i år kommer til Aalborg og skal være her en lille uges tid. Der er lidt problemer med planlægningen herfra for mødet er kommet i konflikt med både RUS-kurser og eksamener. Det skal vi snart have styr på. Jeg tror på at det bliver godt og jeg glæder mig til at få besøg af de andre.

2 kommentarer :

  1. Hej Kathrine
    Dejligt at høre, at jeg ikke er den eneste der finder sommerferien virkelig lang. Jeg ville også hellere have haft en uge eller to mere i løbet af året. Det bliver nu meget godt at komme i gang igen i morgen, så der kan blive taget hul på de nye udfordringer, og de små grå kan komme i omdrejninger igen - det trænger de vist til ;)

    SvarSlet
  2. Ja det kan godt være hård om vinteren at der ikke lige er en lille pause mellem semestrene.

    De små grå trænger i den grad til at komme i omdrejninger igen. De har vidst ligget i dvale lidt for længe nu, og jeg er faktisk lidt nervøs for om jeg overhovedet kan huske hvordan man bruger vores forskellige instrumenter.

    SvarSlet