Spy Glass by Maria V. Snyder

mandag den 22. august 2011
Spy Glass

Serie: Glass / Opal Cowan 1

Maria V. Snyder

535 sider

Mira Books - 2010


For at undgå spoilers, læs først bøgerne: Storm Glass & Sea Glass.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Opal har mistet sin magi, eller det vil sige at hun selv har frataget sig sine evner samtidig med at hun redede alle andre under opgøret i Hubal. Hun savner magien og har mistet al lyst til at arbejde med glas. Det glas der før lyste og sang til hende er nu koldt og stille. Hun er også blevet immun overfor magi, men hun ved ikke hvordan hun skal takle det eller hvem der skal have det at vide.

Opal får et tip om at noget af hendes blod højest sandsynligt er gemt, og at hun måske kan genvinde sin magi med blodmagi. Derfor drager hun af sted til Fulgur på sin egen hemmelige mission for at få sine kræfter tilbage. Undervejs får hun nok at se til, ved at hjælpe andre og ved selv at lære de mest grundlæggende spion-egenskaber. Hun har også et lille kærlighedproblem hun skal have styr på. Elsker hun sin kæreste Kade eller er det i virkeligheden Devlen, som lige nu er i fængsel og som tidligere torturerede hende?

Genvinder Opal sin magi eller er den tabt for evigt og vil hun få ro på sit kærlighedsliv?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spy Glass er en helt fantastik afslutning på Glass-serien om Opal Cowan. Der er masser af fart over feltet og mange bolde i luften på en gang. Alle trådene og tidligere spørgsmål bliver samlet op, og jeg var godt tilfreds da jeg vendte den sidste side.

Første halvdel af bogen handler mest af alt om Opal egen mission for at finde sit blod. Det er en spændende og udfordrende tid for hende, og jeg kan især godt lide at Valek igen kommer med i historien og spiller en ret stor rolle. Han er en herlig karakter der ikke er helt til at finde ud af. Fantastiske evner, utrolig kærlig, men også til tider meget ufølsom og kold.

Der er rigtigt meget om Opals tanker omkring det at have mistet sin magi. Hvad gør man når man har mistet noget der var så stor en del af en? Hvad skal udfylde det tomme hul det har efterladt inden i hende? Hvem er hun egentlig og hvad er det der definere en som person? Alle de tanker fylder meget, men de er også utroligt spændende at følge med i, for der er jo noget rigtigt i alt det med at finde sig selv.

Jeg nævner i handlingen at Opal har en del problemer med sit kærlighedsliv, for jeg synes at det spiller en vigtig rolle, ikke mindst i processen med at finde sig selv. Det er slet ikke sådan at kærligheden fylder side op og side ned og alting bliver meget romantisk og lyserødt – faktisk slet ikke. Selvom kærligheden fylder, er der fart over feltet og Opals kærlighedsproblemer går heller ikke helt stille for sig.

Der er som sagt rigtigt mange bolde i luften og begivenhederne snor sig ind og ud mellem hinanden og pludseligt sker der noget helt uventet. Jeg havde svært ved at forudse hvad der skulle ske, og gættede kun sammenhængene nogle få sætninger før Opal selv. De sidste tråde samles op og Snyder husker endda at fortælle det navn hestene har givet Opal, på en sjov og overraskende måde.

Alt i alt kan jeg kun anbefale Glass-serien, for det er en serie med gang i der gjorde det svært for mig at lægge bøgerne fra mig.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien: Opal Cowan

1 kommentar :

  1. Det er da dejligt for dig, at den sådan har fanget din opmærksomhed. Det var desværre ikke tilfældet for mig med serien overhovedet. Jo, den er underholdende, men den har også svært ved at holde min opmærksomhed, når kærligheden til den originale serien, Study, var så stor.

    SvarSlet