Mørk lykke af Melissa Marr

torsdag den 1. september 2011Mørk Lykke
Tidlige udgivet på dansk med titlen: Aislins Valg
Org. titel: Wicked Lovely

Serie: Wicked Lovely 1
Org. serie titel: Wicked Lovely 2

Melissa Marr

316 sider

Carlsen - 2008
Org. udgivet i 2007


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aislinn lever tilsyneladende et helt almindeligt liv. Hun bor hos sin mormor, går i skole, fester med vennerne og så er hun hemmeligt forelsket i vennen Seth. Men under overfladen er livet ikke så let. Aislinn kan nemlig se de usynlige feer der befinder sig overalt omkring hende forpester hendes hverdag. Derfor er hun vokset op med disse 3 regler:

Regel nr. 3: Kig ikke på usynlige feer
Regel nr. 2: Svar ikke usynlige feer
Regel nr. 1: Tiltræk aldrig usynlige feers opmærksomhed

Hvis ikke hun overholder disse regler, finder feerne ud af at hun kan se dem og så vil de øjeblikkeligt ødelægge hendes syn.

Det hele bliver meget mere besværligt da feen Keenan tager kontakt til Aislinn i menneskelig skikkelse. Aislinn vil ikke have noget med ham at gøre, men hvad hun ikke ved er at Keenan er Sommerkongen, og at han leder efter sin dronning. Uden dronningen bliver det aldrig mere sommer, for vinterdronningen har lænket hans magt. Keenan har ledt efter den rette pige i århundrede, men igen kunne modstå vinterens isnende kulde. Nu er han overbevist om at Aislinn er den udvalgte og vil gøre ALT for at få hende til at indse det.

Aislinn finder sig selv rodet lang ind i feernes verden. Mere end hun i virkeligheden bryder sig om. Og sammen med Seth lægger hun en plan.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Med Mørk Lykke får man en historie der er fyldt med eventyr. En helt almindelig storby, med teenagere der går i skole og hvad der ellers hører til, men den er ikke helt så almindelig alligevel. Overalt er der feer der er usynlige for menneskerne. Tilsætter man en god portion kærlighed og romantik har man essensen af denne verden. Det og indføringen i feernes verden gør bogen magisk. Den fager med det samme og spændingen følger med indtil sidste side. Man følger historien fra både Aislinns og Keenans synspunkt og jeg var meget i tvivl om hvem af dem jeg skulle holde med.

Da jeg læste bogen tilbage i 2009 havde jeg ingen anelse om at det var en hel serie, fordi der ikke var udgivet andre af bøgerne i Danmark. Jeg læse bogen, nød den og troede at det var det. Jeg blev positivt overrasket da jeg året efter opdagede at det var en serie. Jeg tror at hele serien er kommet til Danmark i kølvandet på vampyrbølgen og de danske læseres lyst til at læse om det overnaturlige.

Anmeldelsen er tidligere postet på Boggnasker.dk, men er redigeret her.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien: Wicked LovelyIngen kommentarer :

Send en kommentar