A Clash of Kings by George R. R. Martin

søndag den 2. september 2012A Clash of Kings

Serie: A Song of Ice and Fire 2


George R. R. Martin

873 sider
ISBN: 9780006479895

Voyager - 2003
Org. udgivet i 1998For at undgå spoilers, læs først: A Game of Thrones.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Efter landets konge og hans hånd er blevet ofre for forræderi, hersker der kaos i de syv kongeriger. Der er nu fire konger der kæmper om magten. Joffrey har sat sig på Jerntronen i Kings Landing. Robb Stark er blevet udnævnt som konge i Norden. Renly har udråbt sig selv som den retmæssige konge og samler sine folk om sig mod syd. På Dragonstone er Stannis overbevidst om at han er den retmæssige konge efter hans brors død, og sammen med en ny gud, gør han alt for at samle støtter. Kongerne kæmper mod hinanden og inddrager snart alle folk i landet. Mens de indædt bekriger hinanden nærmer der sig en endnu større trussel nordfra, hvor The Nights Watch bevogter ismuren og forsøger at bekæmpe ”hvad det end er” der findes på den anden side.

Samtidig langt derfra, i et andet land, vandrer Danerys rund med sine tre nyudklækkede drager. Hun har stadig planer om at vende tilbage til de syv kongeriger og tage sin jerntrone tilbage, men hvordan kommer man derhen med tre drager?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det er pokkers svært at skrive et lille resume af handlingen, uden at det virker som for lidt og uden at komme med alt for mange spoilers. En ting er sikkert: Der venter alle der går i gang med bogen en fantastisk historie, hvor vi møder alle karaktererne fra ”A Game of Thrones” og hvor der kommer nye til. Historien udvikler sig og situationen bliver mere og mere håbløs og kaotisk. Egentligt sker der ikke forfærdeligt meget, ud over at krigen bølger frem og tilbage, med man kan mærke at der bygges op til noget stort. Derudover er det fascinerende at følge personernes udvikling og deres op og nedture.

Der er ret mange synsvinkler og der er kommet nye til siden sidste bog. Det er altid lidt sværere at læse et kapitel om en karakter man ikke rigtigt kender endnu, men efter de første par kapitler med karakteren går det fint og man begynder at se hvem man har med at gøre. Noget af det dejlige med karaktererne i serien er at de ikke bare er gode eller onde. De har alle sammen lidt af de hele i sig, selvom man selvfølgelig kommer til at holde mere med nogen af dem, i forhold til andre.

Igen er mine yndlingskapitler dem med Jon og Arya. Jeg synes at handlingen ved ismuren er ret spændede og alt det mystiske i hvad der venter dem. Arya er bare en dejlig lille spirevip, og jeg holder virkeligt af at følge hende, men hun forsøger at kommer hjem til Winterfell.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bøger i serien: A Song of Ice and FireIngen kommentarer :

Send en kommentar