Zirene af Angie Sage

mandag den 24. september 2012


Zirene
Org. titel: Zyren

Serie: Septimus Heap 5
Org. serie titel: Septimus Heap

Angie Sage

613 sider
ISBN: 9788702088984

Gyldendal - 2011
Org. udgivet i 2009

For at undgå spoilers, læs først bøgerne: Magik, Flyveri, Alkymik & Qurer.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zirene fortsætter kort efter fjerde bog sluttede. Septimus er vendt hjem fra sin quare-færd med succes og alt ser ud til at være som det skal. Det eneste der lige skal ordnes er en mindre regningsaktion, hvor Jenna, Beetle, Nicko og Snorri skal hentes i den store handelshavn. Septimus flyver af sted efter dem på sin drage Stikflamme, men da han ankommer har ingen af dem tilsyneladende særligt meget brug for at blive redet. De har fundet plads på et stort of flot skib, hvor Nicko straks føler sig hjemme. På hjemturen mod borgen ender Septimus på nogle besynderlige øer, beboet af en mystisk Zirene. Stikflamme er hårdt såret og alt ser umiddelbart ikke ret lyst ud.

Samtidig med Septimus’ redningsfærd, er Ulvedrengen ude på sin egen opgave. Tante Zelda er på udkig efter en ny vogter, men før man kan blive det er der en speciel opgave der skal udføres hos de mystiske havnehekse. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Til at starte med blev jeg ikke ret fanget af historien. Jeg synes at det virkede lidt kedeligt at Septimus ”bare” skulle ud og hente sine venner og jeg fandt historien om Ulvedrengen langt mere interessant. Heldigvis fortsætter bogen ikke på den måde. Da de to handlingsspor møder hinanden (og jeg fortæller altså ikke hvor), begynder historien at tage fart og blive spændende. Hen mod slutningen var jeg så fanget af bogen at den var svært at lægge væk.

Der er lidt ubesvarede spørgsmål til sidst, men bortset fra det er der et dejligt kapitel med en lille opsummering på hvad der sker/skete for forskellige personer. De ubesvarede spørgsmål er til at leve med fordi det ikke er sidste bog i serien og jeg håber derfor på lidt svar i den næste bog.

Generelt nyder jeg at læse bøgerne om Septimus. Angie Sage føre med let og humoristisk sprog læseren gennem historien. Netop humoren er et af de store plusser for bogen. Der er mange sjove vendinger og underholdende indslag som man ikke helt kan lade være med at smågrine af.

Alt i alt er det en dejlig bog, som jeg let kan anbefale hvis man ønsker sig lidt let og humoristisk læsning.  

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien: Septimus Heap
Ingen kommentarer :

Send en kommentar