Kortdage 2011

onsdag den 23. november 2011

I torsdag var jeg en tur på kortdage 2011 i Kolding. Kortdage er en konference der strækker sig over 3 dage og hander om geografisk information og ja, kort i det hele taget. Som studerende er der mulighed for at deltage den ene dag, så torsdag morgen kl. 6:45 stod vi klar ude på uni og ventede på den bus der skulle kører os allesammen til Kolding. Efter et par timer i bus kunne vi træde ind på Hotel Comwell, hvor der var rigtigt mange mennesker.

Det er fedt at komme til kortdage fordi man her får mulighed for at snakke med alle de firmaer der står på udstillingen og se hvad de har af spændende nye ting. Jeg fik bl.a. snakket med både Trimble og Leica om deres GPS'er og totalstationer. De kan efterhånden rigtigt meget og til sammenligning føles instrumenterne på uni meget gamle, selvom det kun er udgaven før Leicas nyeste.

Landinspektørfirmaet LE34 havde en helikopterlignende ting stående med et kamera på, og på den baggrund fik vi hørt lidt om hvordan de bruger den til at tage luftbilleder tæt på jorden, tage billeder at huse, eller hvad der nu kunne være behov for. Der er tale om en såkaldt drone, der er en helikopter uden fører. Det er ret spændende at finde ud af hvor mange muligheder der er med sådanne ting og udviklingen må være en utrolig spændende ting at være en del af. Der er forresten lige en artikel om deres drone her: Dronerne indtager Danmark

På kortdage var der også mange spændende oplæg og jeg hørte f.eks. om hvordan man kan kalibrere ortofoto radiometrisk, det vil sige at man ændre på farverne så billederne passer sammen. Der var også oplæg om geokodning af information i Grønland og et par om FOT, der også var ret sjovt at hører noget om. Det jeg synes var det bedste var de oplæg der handlede om Remote Sensing. Remote Sensing handler om at bruge billeder fra sateliter til at lave kortlægning og meget andet. Der blev f.eks. fortalt om hvordan det var blevet brugt til at finde ud af hvor meget vand der var forsvundet fra en isdæmmet sø i Grønland under et Jøkelløb. Et Jøkelløb er når der "går hul" på søen og vandet løber ud. I de her isdæmmede søer går det rigtigt stærkt når der går hul på sådan en sø. Ud fra satellitbilleder før og efter kan der beregnes hvor meget vand der så er forsvundet. Det var en et af de oplæg på kortdage der bekræftede mig i at min ide om at vælge "Surveying and Mapping" på overbygningen.Ingen kommentarer :

Send en kommentar