The Book Tag

fredag den 28. februar 2014

Jeg hopper med på legen ligesom en stor del af de andre danske bogbloggere og svarer nu på spørgsmålene i "The Book Tag".

1. Hvad var den sidste bog, du markerede som “læst”?
Sjælekvant af Kent Carlson. En dansk bog som jeg ikke var super begejstret for. Af en eller anden grund havde jeg fuldstændigt misforstået hvilken genre bogen var, så da jeg læste den fik jeg ikke hvad jeg forventede.

2. Hvad læser du nu?
The Sword of Shannara af Terry Brooks. En af de bøger jeg købte i New York. Jeg havde min kindle med, men fik ikke rigtigt begyndt på nogen bog, så på vejen hjem i flyet begydte jeg i stedet på The Sword of Shannara. Jeg er ikke nået så langt, men det tegner til at blive rigtigt godt. Klassisk fantasy når det er allerbedst.

3. Hvad var den sidste bog, du markerede som ”skal læses”?
The Paradise War af Stephen R. Lawhead. Det er første bind i serien The Song of Albion, og lige nu kan jeg faktisk slet ikke huske hvorfor jeg markerede den som ”skal læses” på goodreads. En anden bog jeg for nyligt at tilføjet er The Lies of Locke Lamora af Scott Lynch. Patrick Rothfuss, er jo har skrevet The Name of the Wind som jeg elsker, har sagt at han engang var frygteligt irriteret over at blive kaldt den næste Scott Lynch. I hvert fald lige indtil han selv læste The Lies of Locke Lamora og fandt den helt fantastisk. Derfor røg bogen straks på min ønskeliste.

4. Hvad har du planer om at læse som den næste bog?
Jeg ved ikke helt hvad jeg vil læse som den næste bog. Jeg har ikke nogen lang liste over bøger jeg skal læse på bestemte tidspunkter. Normalt vælger jeg bare hvad jeg har lyst til når jeg mangler noget nyt. Af kandidater til næste bog er: The Girl og Fire and Thorns af Rae Carson, Harry Potter af J. K. Rowling eller A Feast for Crows af George R. R. Martin.

5. Er du med i nogen bogudfordringer i 2014?
Nope. Ikke andet end at jeg har sat et mål for antal læste bøger på Goodreads. Lige nu står tallet til 30 bøger, men det er ikke noget jeg går ret meget op i. Antallet er der mest for at jeg kan følge med i hvordan det går. Om jeg når det eller læser meget mere betyder faktisk ikke noget.

6. Hvilken bog planlægger du at købe næste gang?
Nu har jeg jo lige købt nye bøger i NY, så der går nok lidt tid før rigtigt har behov for at købe nogle flere. Når den tid kommer står Maria V. Snyders bøger Scent of Magic og Taste of Darkness højt på min liste. Jeg læste 1’eren forrige år, og da tredje bog udkom i december/januar synes jeg at det er på tide at få resten af serien hjem, så den kan læses.

7. En forfatter du gerne vil læse (som du ikke har læst før)
Uhhh. Her er der mange. Scott Lynch, Peter V. Brett, Rae Carson, Louise Haiberg, Joe Abercrombie, David Dalglish, Orson Scott Card, Steven Erikson, Daniel Abraham, Morgan Rhodes, Mark Lawrence.

8. En bog du gerne vil læse (som du ikke har læst før)
Her er der også en masse bøger og især af alle de forfattere jeg har skrevet ved forrige spørgsmål. Derudover så vil jeg også meget gerne læse The Alloy of Law af Brandon Sanderson. Jeg elskede hans Mistborn serie, og The Alloy of Law foregår i samme verden. Selvom den foregår et par hundrede år efter Mistborn, så glæder jeg mig til at komme tilbage til det fantastiske univers.

9. En bog du gerne vil genlæse
Det er ikke så voldsomt tit at jeg genlæser bøger. Skammerens Datter er nok genlæst flest gange, men da det ikke er så lang tid siden sidste genlæsning er det ikke så aktuelt lige nu. Derimod vil jeg meget gerne genlæse Harry Potter. Da jeg i sin tid læste bøgerne begyndte jeg fordi min mor læste den højt for min søster og at jeg ind i mellem hørte små dele af den. Før da havde jeg nægtet at læse den, men efter at have hørt småbidder hist og her blev jeg nød til selv at læse hele bogen fra starten af selv. Nu har jeg jo købt den fine jubilæumsboks, så nu skal Harry Potter genlæses på sit originalsporg. Jeg er spændt på hvordan det bliver.

10. Har du nogen yndlings citater, du gerne vil dele?
“Why did they believe? Because they saw miracles. Things one man took as chance, a man of faith took as a sign. A loved one recovering from disease, a fortunate business deal, a chance meeting with a long lost friend. It wasn't the grand doctrines or the sweeping ideals that seemed to make believers out of men. It was the simple magic in the world around them.”
― Brandon Sanderson, The Hero of Ages

“A thing of nature.For every Push, there is a Pull. A consequence.” 
― Brandon Sanderson, The Final Empire

“It's like everyone tells a story about themselves inside their own head. Always. All the time. That story makes you what you are. We build ourselves out of that story.” 
― Patrick Rothfuss, The Name of the Wind

11. En serie du gerne vil læse (fra start til slut)
Her er der igen mange bøger eller serier om man vil. Mange af de forfattere jeg gerne vil læse noget af har skrevet serie som jeg meget gerne vil læse. Et eksempel er The Broken Empire af Mark Lawrence

12. En serie du gerne vil afslutte (som du allerede er i gang med)
Jeg håber at jeg snart kan afslutte Skyggens Lærling af John Flanagan. Forlaget Borgen der har udgivet de andre bøger har fortalt mig at den 12 og sidste bog skulle udkomme her i foråret i år, så jeg håber det sker hurtigt.

13. Hvilken serie har du planer om at begynde på?
Jeg synes efterhånden at jeg har svaret på hvad jeg gerne vil læse, men et nyt eksempel er The First Law af Joe Abercrombie

2 kommentarer :

 1. Jeg elsker de her spørgeskemaer. Så hyggeligt.

  Og sikke et smukt citat af Patrick Rothfuss. Ham vil jeg virkelig også gerne snart få læst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også rigtigt meget til Rothfuss får skrevet tredje bog færdig så jeg igen kan læse mere af ham. Det kunne også let blive til en genlæsning af de foregående inden.

   Slet