Problemet med bokssæt

tirsdag den 4. februar 2014

I tirsdags viste jeg mit nye fine Harry Potter boksset frem, men selvom det er utroligt fint så synes jeg at der er lidt problemer. Problemet gælder sådan set alle bokssæt (eller i hvert fald de to jeg har). I sommeren 2011 købte jeg boksen med de første fire bøger i serien "A Song of Ice and Fire" og i år kom Harry Potter boksen til.Problemet med de her bokse er at de er alt for små. Det er umådeligt svært at få bøgerne ud medmindre man vender hele boksen på hovedet og nærmest ryster dem ud. I begge tilfælde er det paperback bøger der er i boksen og når man læse i sådanne bøger bliver ryggen lidt bøjet og derved kommer bøgerne til at fylde en lille smule mere. Det betyder at lige så snart den første bog er læst, så er der ikke plads til bøgerne i boksen.

Min boks fra "A Song of Ice and Fire" er da også røget ud for længst og bøgerne står selv på hylden. Det passer også fint eftersom jeg siden da har tilføjet femte bog i serien til de andre. Det var ikke så svært at smide boksen væk for så spændende og pæn var den heller ikke. Situationen er straks en anden når det kommer til mit Harry Potter sæt. Boksen er mindst ligeså fin som bøgerne og jeg kan næsten ikke nænne at fjerne bøgerne fra den. På den anden side kan jeg heller ikke lade være med at læse bøgerne - de er jo købt for at blive læst. Det betyder at jeg når jeg begynder min læsning også må sige farvel til den fine boks i reolen og hvad skal man så bruge den til. Jeg har ikke lyst til at smide den væk, men hvad bruger man sådan en boks til? Har I nogen ideer?

10 kommentarer :

 1. Jeg har desværre ingen ideer, og står også i den samme situation som dig, da jeg er den heldige ejer af det samme boks. Så jeg er også åben overfor ideer... For flotte er de og jeg vil gerne nyde dem i så lang tid som det er muligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er virkeligt skønne. Indtil videre står bøgerne stadig i boksen, også må jeg se hvad jeg gør når jeg begynder læsningen.

   Slet
 2. Den kunne jo godt gå som bogholde til andre bøger. Så kunne du hænge den op på væggen som en bogkasse og lige understøtte bunden med en finerplade (eller hvad der nu passer sig, kender ikke rigtig noget til træ ;) ).

  SvarSlet
  Svar
  1. Super ide - den vil jeg overveje når vi skal flytte til sommer for jeg tror ikke lige at jeg kan finde en god plads til sådan en bogkasse herhjemme lige nu.

   Slet
 3. Det lyder da ellers godt nok irriterende! Min HP-boks er den på dansk, som er en sort, tung trækasse. der er masser af luft til at man kan tage de enkelte hardbacks ud, så jeg har heldigvis ikke det problem!
  Men du kan vel bruge kassen til alt mulig opbevaring - måske lave dit eget låg til i en passende farve i noget karton eller lignende? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder også som en dejlig kasse til bøgerne. Hardback bøger ændre heller ikke så meget størrelse af at blive læst, så de egner sig måske bedre til bokssæt.

   Slet
 4. Øv, et træls dilemma.... det er selvfølgelig ikke helt det samme, men kunne de seks af bøgerne måske være der efter endt læsning (uden alt for meget luft) og den syvende stå ved siden af....? De burde virkelig tage højde for sådan noget, de mennesker som laver boksen...ih altså!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne de måske, men det virker også bare lidt mærkeligt. Især fordi det nok skulle være 1'eren der er ret tynd og det vil altså været mystisk at den ikke er i boksen sammen med de andre. Derudover kommer der også lidt rod i det billede ryggene danner hvis der er en boks-kant mellem 2 af bøgerne. Men ellers tak for ideen. Jeg tror bare at jeg ender med at bruge boksen til noget helt andet.

   Slet
 5. Ej hvor er det irriterende, at den slags sker! Lige netop den boks er jo bare halvdelen af finheden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis :) Selvom jeg nu mest af alt faldt for sættet pga. ryggene.

   Slet