Beyond the Shadows by Brent Weeks

onsdag den 4. januar 2012Beyond the Shadows

Serie: Night Angel 3

Brent Weeks

689 sider

Orbit - 2008
Org. udgivet i 2008


For at undgå spoilers, læs først bøgerne: The Way of Shadows & Shadow’s Edge.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Krigen mod Khalidor ser ud til at være overstået og Cenaria har fået en ny dronning som på mystisk vis har fået sig tilranet tronen. Hun er en dårlig leder og nu lider landet under manglen på mad og håb og den tyndslidte hær virker ikke som megen trøst i forhold til de nye trusler fra syd. Kylar arbejder på en plan der kan indsætte han gode ven Logan som den retmæssige konge han er. Men kan det virkelig lykkedes og slipper han af sted med det?

Historien følger mange handlinger rundt i verdenen og følger op på alle de personer der har været centrale gennem de første bøger. I Khalidor mod nord, har kongens død ført til borgerkrigslignende tilstande og en enkelt gruppe af bjergboere er ved at forberede en hær af umenneskelige skabninger. Den nye konge indser hvad han må gøre for at stoppe det hele. Syv hære skal der til at vinde det hele og redde landet, men hvis det fejler, kan det ødelægge hele kontinentet.

Vi kommer også igen til at følge Solen der begiver sig hjem til Seth for at finde sin elskede. Men elsker hun stadig ham eller er der sket for meget i mellemtiden? Vi følger Vi der har forladt skyggerne og nu er ved at lære at bruge sit Talent.

For at vende tilbage til Kylar, så lærer han endelig hvad prisen for udødelighed er. En pris han bestemt ikke synes om, men som han ikke kan gøre noget ved. Derudover står han overfor en opgave som kun han kan klare: At dræbe en gudinde. Fiasko kan udslette store dele af verdenen, mens succes vil koste ham alt hvad han elsker.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det er en fantastisk afslutning på en fantastisk serie. Persongalleriet er stort derfor skulle man tro at nogle personer kunne blive ”glemt” i slutningen, men bogen har samler op på alle de løse tråde og følger de forskellige karakterer der hen hvor deres færd fører dem. Man kommer godt rundt i verdenen og opdager flere af de mange forskellige folkeslag og mennesker der bebor den.

Jeg finder Kylars rolle som nattens engel utroligt spændende og den del med evigt liv og prisen for det er genialt, om end det er barskt. Jeg synes rigtigt godt om igen at møde Durzo, selvom det kun er kortvarigt. Han er altså en af de interessante karakterer og grunden til at jeg overvejer at købe e-bogen med hans forhistorie: Perfekt Shadow.

Der er ikke meget at sige som jeg ikke allerede har skrevet i anmeldelserne af de første to bøger. Brent Weeks gør det utroligt godt og jeg har kun ros til den serie. The Night Angel Trilogy har fundet plads blandt mine yndlingsbøger som jeg uden tøven ville anbefale andre.

Serien er på i alt 1970 sider, men de bliver hurtigt vendt når man først kommer ind i fortællingen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien: The Night Angel Trilogy

1 kommentar :

  1. Jeg er enig i din anmeldelse jeg syntes også at han får rundet serien rigtig godt af med en åben mulighed for flere bøger.

    Jeg vil sige at hvis du virkelig godt kunne denne vil du også finde hans Lightbringer serie underholdene hvor anden bind udkommer september i år.

    Jeg vil også lige sige at Perfekt Shadow er rigtig god bog men end en anelse kort kun 96 sider og den printet Limited udgave er rigtig pæn:D

    SvarSlet