Er min computer så vigtig?

søndag den 8. januar 2012

I går opdagede jeg at min computer ikke ville lade ordentlig op. Opladeren skulle sidde på en bestemt måde for at der kom strøm igennem og det går jo ikke, så i dag var vi lige en tur i Computer City hvor den er sendt til reparation. Sådan en oplevelse får mig til at tænke på hvor afhængig jeg i grunden er af den computer. Den indeholder alt. Private billeder, dokumenter og sådan noget. Alt hvad jeg har fra universitetet og hvad der ellers er af sideprojekter dertil. Den indeholder faktisk rigtigt meget og det er dumt at jeg ikke tager backup af mine ting lidt oftere. Jeg tog en backup i går, så jeg skulle være på den sikre side nu, men det er alligevel over et halvt år siden jeg sidst gjorde det og der sker altså ret meget på sådan en computer på ½ år. Der er f.eks. gået et helt semester og der er kommet mange nye billeder.

Alt det har kun noget med de data der ligger på computeren at gøre, men ville jeg kunne få min hverdag til at fungerer uden en computer?

Ærligt talt tror jeg ikke at det ville gå. Jeg er simpelthen afhængig af at min computer fungerer og er i god stand. Jeg ville ikke kunne gennemføre en dag på uni uden og derudover skal den jo også indeholde de rigtige programmer. I morgen er der f.eks. undervisning i GIS hvor der skal laves kort i ArcMap. Hvis ikke programmet er installeret eller computeren ikke virker ville jeg ikke kunne deltage fuldstændigt i undervisninger og det ville jeg være meget ked af. Uden en computer ville jeg ikke kunne skrive projekt for det gøres jo på computeren. Der er godt nok ikke de stor programkrav, men alle de oplysninger man skal finde og opslag i love, bekendtgørelser og sådan noget, det foregår alt sammen elektronisk på nettet i dag.

Jeg er heldig at min kæreste ikke bruger sin computer så tit, så det er den jeg sidder med nu. Jeg brugte et par timer i går på at installere GIS og jeg har fået lov at bruge den indtil jeg får min egen tilbage.

Det var min brug af computeren på universitet, men hvad så i min fritid. Ja der bruger jeg den faktisk også en del. Jeg er ofte på boggnasker og så er der jo bloggen her og alt de I andre skriver på jeres blogger som jeg nyder at følge med i. Det er små ting som jeg ser på dagligt, men det ville godt kunne undværes. Det er ikke noget jeg er afhængig af at skulle komme til, men jeg ville være ked af at blive afskåret fra den del i længere tid.

Det er lidt skræmmende hvor meget af min hverdag der afhænger af at jeg har en computer. Jeg håber at jeg snart får min egen computer tilbage for den er trods alt den bedste og den jeg er vandt til.

Er I andre lige så afhængige af jeres computer eller kan I godt undvære den?


4 kommentarer :

 1. Jeg er fuldkommen afhængig af min computer. Jeg har jo lige været igennem nogle uger uden en computer, da min gamle valgte at stå af - den tid det tog at få den repareret var uden lige forfærdelig. Som du selv skriver er man afskåret fra alt - blogge, mails, og alt det andet man tit lige tjekker. Jeg kan slet ikke leve uden!

  SvarSlet
 2. Nu er jeg så heldig at jeg kunne låne en computer så jeg er ikke helt afskåret. Men et eller andet sted er det lidt skæmmende at så meget af ens hverdag afhænger af teknologi og slet ikke kan fungere uden.

  SvarSlet
 3. Det er virkelig uhyggeligt hvor meget man er afhængig af teknologi og især computeren!
  Jeg har meldt mig som fast læser, håber du vil tage et kig forbi min blog og evt. gøre det samme :)

  Knus
  www.theflightless-bird.blogspot.com

  SvarSlet
 4. Hej Maja. Er nu fast læser hos dig også. Glæder mig til at følge med.

  SvarSlet