Bogudfordringer

mandag den 16. januar 2012

Jeg ser mange rundt omkring der sætter sig mål for hvor meget/hvad de skal læse i løbet af et år. Det kan jo gøres på mange måder. Man kan sætte sig et mål om at læse et vidst antal bøger. Man kan beslutte at denne stak på XX antal bøger skal læses inden årets udgang eller at man har en række emner hvor man skal læse mindst en bog inden for.

Jeg tror ikke jeg rigtigt at jeg egner mig til den slags udfordringer. Min læsning er for det meste præget af impulser og lyst, så jeg læser hvad der lige falder mig ind uden at planlægge noget. Mit eneste mål for min læsning i 2012 er at læse en god bunke gode og spændende bøger, så jeg igen næste år kan se tilbage og mindes de gode øjeblikke der er når man læser en god bog.

2011 var et godt år hvad angår læsning og jeg husker tydeligt bøger af Patrick Rothfuss (The Name of the Wind), Maria V. Snyder (både Study- og Glass-serien), Brent Weeks (The Night Angel trilogy). Jeg nævner de tre forfattere fordi det er nogle af dem der har sat de største aftryk i min hukommelse. Jeg har også læst andre gode bøger og af bøger på dansk kan nævnes Gudløs (Josefine Ottesen) og Serpina (Helle Ryding). Alt i alt bød 2011 på rigtigt mange gode læseoplevelser og jeg håber på det samme for 2012.

Selvom jeg ikke sætter deciderede og konkrete mål for mig selv, er der nogle ting jeg håber på at komme i gang med. En af de ting jeg glæder mig til begynde på i år er A Song of Ice and Fire af George R. R. Martin.

Har I nogle særlige mål med læsningen for 2012 og er der nogle bøger i venter på eller glæder jer særligt til at læse?

2 kommentarer :

  1. Jeg er også meget sådan en person som følger lysten hvad angår læsning, men helt ærligt syntes jeg det er sjovt at udfordre sig selv lidt også. Du kunne jo fx sætte et mål for hvor mange bøger du gerne vil nå at læse på året - så sætter du jo ikke restriktioner på dig selv med hvad du skal læse. Bare en tanke. Udfordringer, for mig i hvert fald, gør det lidt sjovere (og til tider hårdere) at læse, for jeg er ret konkurrencepræget som person, så at have sådan en konkurrence med sig selv, er sku sjovt. Hehe.

    SvarSlet
  2. Jeg har overvejet det med at sætte et mål for antallet af bøger, men på en eller anden måde tiltaler det mig ikke så meget for tiden. Mest fordi, at hvis jeg nu ikke kan følge med og ender med at få helt vildt travl efter sommerferien, så vil det føles som en ekstra byrde og det vil jeg ikke have at min læsning skal være. Det at læse bøger skal være noget jeg gør fordi jeg synes om det. Ikke fordi jeg skal nå et mål.

    SvarSlet