Tårnenes Hemmelighed af Lotta Olivecrona

mandag den 12. december 2011Tårnenes Hemmelighed
Org. titel: Tornens hemlighet

Serie: Vren 2
Org. serie titel: Vren 2

Lotta Olivecrona

296 sider

Carlsen - 2008
Org. udgivet i 2006


Anden del af den svenske forfatter Lotta Olivecronas serie om pigen Anya og hendes vrener.

Tiden:
Vi befinder os langt ude i fremtiden. Jorden tabte den store intergalaktiske krig og blev isoleret. Nu er Jorden på et middelalderagtigt niveau. I sidste bog ankom rumrejsende til jorden og man fik vækket en gammel maskine til live, Fønix. Den viser sig at kunne true resten af rummet og derfor er der på det her tidspunkt ankommet en forhandlingsdelegation fra Føderatioen, som er en samling er planeter.

Vren:
En slags ulvelignende væsen med menneskelige træk. De er intelligente og kan tale, men opfører sig dyrisk. De fleste mennesker mener at de er farlige og at man ikke kan stole på dem. De læres op på forskellige niveauer. Først er der lydighedsprøven, derefter kamptræningen, og til sidst kan de blive mordervrener, til trods for at de er forbudte i Karelia.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I sidste bog forlod vi Anya, da kampen var overstået og hun havde fået tilbudt en plads som lærling blandt kongens spejdere. Hun takker ja til tilbuddet som lige nu synes at være den eneste måde hvorpå hun kan beholde de to vrener. Efter et par uger i tjenesten bliver Anya sendt ud på sin første øvelse sammen med to andre lærlinge. Det hele starter fint, men en dag Anye er ude og undersøge området med den ene vrenbliver det pludselig alvor. En fjendtlig mordervren er løs, og gennem den bliver delegationen af rumrejsende angrebet. Anya må nu kæmpe med sine egne telapatiske evner, mens hun prøver at finde en løsning på problemet. Senere viser det sig at det ikke er det eneste der truer freden på Jorden. Rumrejsende fra den frir verden er også ankommet til Jorden og har allieret sig med en gruppe af jordboerne.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det er en blanding af fantasy og science fiction. Det er fantastisk som Olivecrona forener de to genre, med en god historie. Tidligere er hun blevet sammenlignet med Lene Kaaberbøl og Tamora Pierce. Og hun ligger også tæt op af dem. Fælles for de 3 er at de har stærke kvindelige hovedpersoner i deres bøger. Det kan jeg godt lide.

Historien er god og medrivende. Der er gode beskrivelser at både personer og omgivelser, dog er der lidt at lade tilbage i forhold til den sproglige oversættelse. Men der er jo på ingen måde forfatterens eller historiens skyld. Her er det de danske oversættere og forlag der må være mere på mærkerne.

Triologien VREN:
  1. De glemte rum
  2. Tårnenes hemmelighed
  3. Evighedens port
Anmeldelsen er tidligere postet på Boggnasker.dk

Ingen kommentarer :

Send en kommentar