Poison study by Maria V. Snyder

tirsdag den 3. maj 2011
Poison Study

Serie: Study / Yelena Zaltana 1

Maria V. Snyder

410 sider

Mira Books - 2007


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yelena har et valg: At blive henrettet for mord eller blive mundskænk Kommandøren i Ixia (The Commander). Hun griber der spinkle håb om overlevelse og siger ja til langsomt at blive forgiftet. Selvom Yelena i første omgang har reddet livet bliver det ikke let for hende. Som mundskænk skal hun kunne identificere de forskellige gifte før de tager livet af hende og oven i det er der flere andre der ønsker hende død. General Brazell er ude på at få hende slået ihjel som hævn for at hun dræbte hans søn, og han tager alle midler i brug for at få ram på hende. Af de grunde er det vigtigt for Yelena at finde ud af hvordan hun skal begå sig i den nye situation, hvem hun kan stole på og hvordan hun skal holde øje med sine fjender. Oven i de almindelige problemer der opstår omkring Yelena er der også en mystisk magiker fra syd der kan nå hendes sind. Hvem er det og hvorfor er hun interesseret i Yelena? Hvordan klare Yelena sin opgave som mundskænk og slipper hun nogenside fri fra truslen fra Brazell? Alt dette kan du finde ud af ved at læse Poison Study.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Okay du kan måske ikke finde ud af det hele for der er stadig et par ubesvarede spørgsmål når man er færdig med bogen og det er der jo ikke noget at sige til når den fortsætter i hele to bøger mere.

Jeg faldt over Maria V. Snyder ved et tilfælde, og faldt for hendes Glass-serie. Jeg forhørte mig lidt rundt omkring og blev anbefalet at starte med Study-serien, fordi den foregår før Glass-serien og i samme verden og at man derfor ville have en bedre forståelse af verdenen når man startede på Storm Glass. Derfor er jeg startet med Poison Study, og den har bestemt ikke skuffet mig.

Maria V. Snyder har opbygget en helt speciel verden med en meget stram kodex for hvad man må og ikke må. Hovedpersonen betragtes i Ixia som en forbryder, men det går hurtigt op for en at hun har en helt speciel og vigtig historie at fortælle. Ikke bare om sin egen uheldighed og lidelse, men en historie der har betydning for hele Ixia’s fremtid.

Jeg synes at fortællingen i Poison Study er helt særlig og rigtig god. Det er spændende langsomt at opdage Yelenas mørke fortid og den fortid hun ikke engang selv kender. Derudover er der er dejligt spil mellem bogens personer hvor man ikke helt ved hvor alle befinder sig i forhold til Yelena, og hvem hun kan stole på og hvem der er hendes fjender. De bedste venner og de værste fjender er der dog igen tvivl om og det gør at der er en stabilitet i bogen hvor man under nogle passager føler sig tryg, mens man ligesom Yelena føler sig usikker når man er på ukendt territorium.

Alt i alt er Poison Study en rigtig god bog og jeg glæder mig meget til at læse fortsættelserne: Magic Study og Fire Study, for derefter at komme i gang med Glass-serien. Så skynd jer at anskaffe jer bøgerne selv, eller låne dem på biblioteket og kom i gang med den spændende serie om Yelena Zaltana.

På Maria V. Snyders hjemmeside kan 1. kapitel af de fleste af hendes bøger læses: Maria V. Snyder

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien: Yelena Zaltana


1 kommentar :

  1. Jeg har en fornemmelse af, at jeg må få læst den bog færdig... xD

    SvarSlet