Magic Study by Maria V. Snyder

fredag den 13. maj 2011
Magic Study

Serie: Study / Yelena Zaltana 2

Maria V. Snyder

419 sider

Mira Books - 2008


For at undgå spoilers, læs først bogen: Poison Study.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"You know your life is bad when you miss your days as a poison taster"

Yelena er taget med Irys til Sitia for ikke at blive slået ihjel i Ixia på grund af hendes magi. Sitia er Yelenas fødested, men hun har ikke selv nogen minder derfra. Efter en lang rejse gennem landet bliver hun forenet med sin familie og sin klan. Zaltana-klanen lever i junglens træer, så det er ikke underligt at Yelena tidligere har søgt tilflugt i træerne flere gange. Gensynsglæden med familien bliver kort. Yelena må nemlig rejse til De Fire Tårne i Magikernes Slot, for at lære at styre sine magiske kræfter, som hun ikke helt selv forstår.

For Yelena er Sitia et meget fremmed sted og intet virker bekendt. For hendes familie er hun en fremmed og især hendes bror har svært ved at accepterer hendes tilbagevenden. Han er ikke den eneste. Flere mener at hun er spion for Ixia, og for at bevise sin uskyld må Yelena kæmpe en hård kamp mod en af de øverste magikere.

Som om det ikke er svært nok at komme til et fremmed land og starte en ny tilværelse, har Yelena en sær evne til altid at blive involveret i problemer og mysterier, og det er ingen undtagelse i Sitia. Endnu engang kommer Yelenas magi på prøve og vil enten redde hendes liv eller sætte alt på spil.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg må oprigtigt sige at jeg er blevet tryllebundet af Snyders historie om Yelena. Magic Study var umulig at lægge til siden. Med fantastiske beskrivelser og en handling der aldrig slipper spændingen bliver man holdt fast og får lyst til at læse mere. Yelena er en spændende person, og hendes spittelse med Sitia og Ixia er spændende at følge, for hvordan ville man selv reagere hvis man ikke måtte være i det land hvor dem man elsker bor?
Magic Study er også en historie om hvor vigtigt det er at kende sin fortid, og have det godt med den. At acceptere hvem man er og hvile i sig selv. At acceptere ens tidligere fejl, lære af dem og huske dem, så de ikke i fremtiden vil være en klods om foden på en.

Study serien er helt klart en skøn serie, og jeg er glad for at jeg startede med at læse Maria V. Snyders bøger. Jeg er begyndt på tredje og sidste bog, Fire Study, og den virker allerede lovende. Det eneste jeg kan tilskynde alle jer andre til, er at komme i gang, og opleve Yelenas eventyr og svære valg.

Jeg synes at det er svært at skrive anmeldelser af engelske bøger, for hvordan skal man lige oversætte nogle af de specielle ord og steder der har en central betydning for bogen. Derfor må I undskylde de lidt mærkelige formuleringer ind i mellem.

På Maria V. Snyders hjemmeside kan 1. kapitel af de fleste af hendes bøger læses: Maria V. Snyder

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien: Yelena Zaltana


Ingen kommentarer :

Send en kommentar