The Elements Book Cover Tag

fredag den 27. marts 2015

The element book cover tag var et jeg tilfældigt faldt over for noget tid siden på youtube. Og nu har jeg fået lyst til at finde bøger der passer  til de fire elementer. Jeg har oversat det til dansk og tilføjet et par kategorier mere :)

Vand: Find en bog med vand på coveret og find en bog med blåt på.

Jeg har faktisk en del bøger på hylden hvor der på den ene eller anden måde er vand på. Som regel er det et hav. Da jeg fik fat i The Ocean at the End of the Lane af Niel Gaiman, var jeg ikke i tvivl om at den skulle med her. En bog som jeg endnu ikke har fået læst, men som jeg glæder mig meget til. Dragerytteren af Cornelia Funke blev valgt som coveret med blåt på, fordi ud af de mange blå bøger jeg ejer,  så er dette en ældre sag der stadig fortjerner at blive vist frem :)Ild: Find en bog med ild på coveret og find en bog med rød på.

Her er et par bøger som jeg har læst. Ulvepige af Helle Ryding er andet bind i serien Klinsespind og der er godt gang i ilden på forsiden her. Valget af bogen med rødt på coveret faldt på Abhorsen af Garth Nix. Engang var det afslutningen på serien om Sabriel, men for nyligt har forfatteren skrevet endnu en bog i serien. Jeg håber på at den også kan blive oversat og udgivet i en udgave der matcher dem jeg har.Jord: Find en bog med noget relateret til jord på forsiden og find en bog der indeholder grønt.

Allerede inden jeg gik i gang med at finde bøger til tagget her, var jeg ikke et øjeblik i tvivl om at The Name of the Wind af Patrick Rothfuss ville passe perfekt til jord-elementet. Træer og blade er bare forbundet med jorden. Som det grønne cover har jeg valgt Den Magiske Tyv: Fundet af Sarah Prineas. Det er en rigtig fin bog med søde tegninger ved hvert kapitel. Lidt i stil med bøgerne om Septimus Heap.


Luft: Find en bog med luft på og find en bog der er hvid.

Hvordan definerer man lige hvornår der er luft på en cover? Jeg er i tvivl for et eller andet sted jeg argumentere for at der er luft på de fleste covers. I hvert fald dem med mennesker og landskaber på. Luften omgiver jo alt. I dette tilfælde har jeg valgt bogen Vakse Galakseblafferes Guide til Galaksen af Dougles Adams. Bogens cover viser en masse stjerner i universet og der må da være luft derude. Det hvide cover er The Final Empire af Brandon Sanderson. Det blå på coveret kan faktisk også tolkes som luft. Det er i hvert fald altid det jeg har tænkt på det som.


Solen: Find et cover hvor solen er på, og find et der er gult.

Et af mine egne tilføjede kategorier. Coveret med solen er Halo af Alexandra Ardonetto, og jeg kan ret godt li siloetterne mod den skinnede sol. Som det gule cover faldt valget på Bag Borgens Mure af Josefine Ottesen. Egentligt var der ikke ret meget valg i det her, for jeg har virkeligt ikke ret mange gule bøger.


Månen: Find et cover med månen og find et der er sort.

Når man har solen skal man da også have månen og her er der et flot eksemplar på min udgave af Harry Potter and the Half-Blood Prince af J. K. Rowling. Månen hænger uløseligt sammen med natten og natten er sort, så derfor har jeg valgt Forfatningen af Gemma Malley som det sorte cover. Jeg er vild med den nuprede forside og de lidt forbudte ord fra en der slet ikke burde være til.


Bonus: Find en bog med alle faverne; Blå, Rød, Grøn, Hvid, Gul og Sort.

Det var godt nok ikke helt let at finde et cover med alle farverne på på engang. Men så trak jeg bogen med den regnbuefarvede ryd ud og fandt også en fin regnbue på forsiden. Der er tale om bogen Gyldent Sand af Kirsten Carlsen. En bog som ligger lagt fra min normale genre, men som jeg ikke destro mindre nød da jeg læste den for år tilbage.Har I også mange bøger med elementerne på forsiden? Hvis I også besvarer tagget, så smid meget gerne et link. Jeg vil elske at se jeres bøger :)

4 kommentarer :

 1. Hyggeligt tag! Og åh – glæd dig til 'The Ocean at the End of the Lane'. Den er så himmelfin og fuldstændigt svimlende fantastisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør jeg også. Den har simpelt hen fået så mange rosende ord, så jeg er spændt på at finde ud af hvad jeg selv synes om den.

   Slet
 2. Ej, hvor er det hyggeligt. Det tag har jeg ikke set før. Det er altid sjov, når man skal finde bestemte ting på bøgerne, for så opdager man lige pludselig nye ting på dem. Jeg tror også gerne jeg vil lave det på et tidspunkt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja man får ligesom kigget på bøgerne på en anden måde, og så vil jeg glæde mig til engang at læse dine svar :)

   Slet