Dejlig vinter

onsdag den 22. januar 2014

I weekenden kom vinteren jo som I nok allesammen har hørt om til Nordjylland. Jeg kan godt li' vinter og det er aller bedst når der også er sne. Derfor var jeg også en smule ærgerlig over at vi fredag eftermiddag kørte herfra med retning mod Fyn, for der var det bare vådt og grønt over det hele. Heldigvis er sneen ikke forsvundet endnu og der ligger dejligt meget af den. Det første billede herunder er fra fredag eftermiddag og det andet er fra søndag aften da vi kom tilbage til Aalborg.


Sne er dejligt og jeg er glad for at den valgte at komme denne vinter også. De få tidspunkter jeg ikke bryder mig om sneen er når jeg skal cykle. Dette er især fordi cykelstierne (og vejene) i år er ualmindeligt dårligt ryddet. Jeg synes ellers cykelstierne plejer at være ok her ude i Øst, men lige nu er de ret forfærdelige. I mandags skulle jeg til eksamen inden i byen. Jeg pakkede mig godt ind og tog hjemmefra i meget god tid, men selvom jeg var forberedt på sne og is, så var jeg bestemt ikke forberedt på at skulle gå halvdelen af vejen. Det tog mig dobbelt så lang tid som normalt, men jeg nåede det og eksamen gik fint, selvom jeg havde glemt mine talekort til min fremlæggelse. I går da jeg skulle på arbejde valgte jeg at gå. Billedet her er et eksempel på hvordan fortov og cykelsti så ud, så det var et fint valg at gå.


Når der ligger sne herhjemme kommer jeg altid til at savne mine skiferier. Dengang jeg boede hjemme og ikke gik på universitet var vi på skiferie hvert år, men fordi jeg ikke ville gå glip af en hel uges undervisning de sidste fire år er det ikke rigtigt blevet til så meget skiferie. Det må der laves om på når jeg er færdig på uni.

Men det korte og det lange med det her indlæg er at jeg det meste af tiden elsker vinteren og sneen. Nogle bander og svovler og sneen, mens andre finder kælken frem og får det bedste ud af det. Jeg tilhører klart sidste kategori (bortset fra når jeg skal cykle i skole på ikke ryddedet cykelstier). Hvordan har I det med vinter og sne?

4 kommentarer :

 1. Jeg kan godt lide sne. Når det er omkring jul. Nu er jeg bare træt af det. Vi målte snedybden til 25. Og dmi siger, der kommer 8-9 cm igen på mandag. Jeg orker det ikke!
  Meeen, var nu ude at gå en tur den aften det var "snestorm." Gik i parken i Aalborg Øst og der var ingen mennesker og det var bare SÅ hyggeligt!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg godt tro. Jeg synes sneen tilføjer land og by en dejlig stilhed og ro når der ikke er andre mennesker og en masse aktivitet, kælkning og sneboldkampe når man er sammen med børn og barnlige sjæle. Vi byggede sneborge til spejder i går og det var altså ret sjovt.

   Slet
 2. Hej Kathrine. Jeg kan godt forstå du savner ski ferierne. Dejligt hvis vi kan tage af sted igen sammen. Jeg elsker jo også sneen, og en lang hvid vinter. Dejligt at lege med ungerne i børnehaven i sneen. det super flotte landskab, det klare vejr og dejlig frost. Det er så smukt og giver en fantastisk ro.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må vi på et tidspunkt. Nu er cykelstierne/vejene også blevet bedre at cykle på, selvom der stadig ligger meget is nogle steder.

   Slet