Den ydmyge amulet af Sascha Christensen

torsdag den 9. juni 2011
Den Ydmyge Amulet

Serie: Humaran 1

Sascha Christensen

377 sider

Udgivet i 2009
Org. udgivet i


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Josefines faster og onkel har købt en stor gammel villa, og vil omdanne det til et hotel. Hun skal tilbringe noget tid hos dem, fordi hendes forældre er blevet forvandlet til træer. Begge hendes forældre er magikere og Josefine selv er under uddannelse på en privat skole for magi. Det er der dog visse komplikationer ved. F.eks. oplever hun flere gange at folk er direkte bange for hende, eller også tror de at alt kan løses med magi, selvom det på ingen måde er tilfældet.

Josefine flytter med sin faster og onkel ind i det gamle hus, og hun forventer en lidt kedelig sommer med hotelarbejde og opvask. Det bliver det på ingen måde. Josefine undersøger huset og finder en loftslem der er skjult med magi, et barneskelet på loftrummet over stalden og flere gamle dokumenter på loftet. Josefine vikles ind i det mysterium der er omkring huset. Der sker nemlig noget mærkeligt og hvis det ikke lykkedes at finde ud af hvad det er, kan det ødelægge hotellet.

Liam, Josefines fætter, flytter også ind på hotellet fordi hans mor er syg. I starten bliver Josefine gald for at høre det, men Liam opfører sig underligt og hun forstår ikke hvad der er blevet af den dreng hun plejede at lege med som barn.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den ydmyge amulet er Sascha Christensens debutroman, og den vandt Orlaprisen 2010. På trods af det er jeg ikke helt overbevist. Jeg synes at historien var lang tid om at komme ordentligt i gang, og der blev brugt meget tid på det indledende arbejde med at finde ud af hvad problemet er og hvordan det skal løses. I forhold til det er udførelsen af det meget hurtigt og jeg havde en fornemmelse af ikke at få det hele med. Når det er sagt synes jeg også at historien havde sine øjeblikke. Nogle gange sad den lige i skabet og det hele fungerede.

Den ting der trækker mest op ved bogen er den fantastiske verden som forfatteren har fået bygget op. Det er en troværdig og godt fungerende verden med en spændende ide om at magien er kendt af alle, men kun bruges rigtigt af dem der har valg magien om deres levevej. Jeg tror at den verden har meget mere at byde på.

Den sidste del af bogen var rigtig god og spændende og jeg vil da klart overveje at læse næste bog, hvis jeg falder over den på et tidspunkt. Det er ikke en af de bedste bøger, men absolut værd at læse, for den har sine helt specielle øjeblikke, som har noget vigtigt at sige.

Humaran Trilogien:
1.       Den ydmyge amulet
2.       De unaturlige
3.       ??

3 kommentarer :

 1. Jeg havde hørt hypen om bogen, så da jeg fandt den til 50 kr i et supermarked for et par måneder siden, købte jeg den. Har dog ikke læst den endnu, men godt at have din anmeldelse i baghovedet :-)

  SvarSlet
 2. Det var også sådan et eller andet sted jeg fandt den, og det var lige den der kom ned fra hylden den anden dag.

  Jeg synes rigtigt godt om forsiden af bogen, selvom det jo ikke betyder så meget for kvaliteten af bogen.

  SvarSlet
 3. Det er en vildt god bog!! hihi jeg har læst den 3 gange :-)
  - er lidt forvirrende i starten, men man skal bare fortsætte. Det bliver nemmere.

  SvarSlet