Would you rather...

torsdag den 16. oktober 2014

Dette tag har jeg set flere steder efterhånden. Would you rather booktube edition er startet af RayKayBooks. Jeg synes det fortæller ret meget om besvareren, og så kunne det bare være sjovt at svare på. Så her kommer mine would you rather-svar.

1. Would you rather read only trilogies or stand-alones?Jeg bliver nød til at gå med trilogierne. Jeg læser absolut mest fantasy og i den genre er der bare flest bøger der er trilogier eller længere serier (selvom dette spørgsmål ikke indikerer at jeg ikke må læse serier med mere end 3 bøger).

Jeg læser faktisk ret få bøger der er stand-alones, så svaret her var let: Trilogier.

2. Would you rather read only female or male authors?
Det her spørgsmål er et af de onde. Hvordan skal man dog kunne vælge mellem mandlige og kvindelige forfattere? På den ene side er mange af mine ældste yndlingsforfattere kvinder, men inden for de sidste par år er der dukket flere mandlige forfattere op på min liste. Derudover er det sjældent at jeg kigger på forfatterens køn når jeg beslutter mig for om en bog skal læses eller ej.

Kigger jeg på mit læsemønster de sidste mange år, er størstedelen af de bøger jeg læser skrevet af kvinder, men når jeg nu skal vælge et køn, så tror jeg faktisk at jeg vil vælge mandlige forfattere. Jeg er fantasylæser med stort F og der er mange mandlige fantasyforfattere som jeg gerne vil stifte bekendtskab med. Jeg kan godt li de store episke fantasyfortællinger og fakta er at det hovedsageligt er mænd der skriver de bøger jeg kigger på for tiden.

3. Would you rather shop at Barnes & Noble (a local bookshop) or Amazon?
Før i tiden ville jeg klart sige Amazon, men efter de fjernede deres gratis fragt til Danmark har jeg ikke købt noget hos dem. Alligevel er det nettet jeg bruger når jeg køber bøger, så hvis jeg kan ændre amazon til generetl at handle på nettet så bliver det det.

Jeg ville elske at støtte de små lokale boghandlere, men ofte har de ikke de bøger jeg lige vil have, i den udgave jeg gerne vil købe og så bliver jeg noget så nærig når jeg kan spare mange penge ved at købe bøgerne på nettet.

4. Would you rather all books become movies or t.v. shows?
Altså som i ALLE bøger der overhovedet overvejes at bliver filmatiseret? Så ville jeg nok svare film, for der er godt nok mange bøger der ikke ville holde til et helt tv-show.

Snakker vi derimod mine yndlingsbøger - og dermed film/tv-serier jeg rent faktisk ville se, så ville jeg nok vælge tv-serie. De store episke fantasy-fortællinger er komplekse så for at få det hele med tror jeg de egner sig bedst som tv-serier. Mit endelige svar må derfor være tv-serier.

5. Would you rather read 5 pages per day or 5 books per week?
Fem sider om dagen er meget lidt. Omvendt er 5 bøger om ugen meget for mig. Jeg vil dog gå med 5 bøger om ugen alligevel, så må jeg bare læse lidt mere og klemme nogle små bøger ind. Tæller pixibøger? For så vil jeg godt kunne nå det :)

6. Would you rather be a professional reviewer or author?
Jeg har aldrig drømt om at blive forfatter. Jeg har det egentligt ret godt med bare at læse det andre har skrevet. Derfor vil jeg helst være professionel anmelder hvis jeg skulle vælger mellem de to.

7. Would you rather only read your top 20 favorite books over and over or always read new ones that you haven't read before?
Hvis jeg skal læse 5 bøger om ugen og samtidig kun må læse mine 20 yndlingsbøger tror jeg hurtigt jeg vil kede mig eftersom hver bog skal læses en gang om måneden. Derudover er jeg ikke den store gen-læser. Det er faktisk sjældent at jeg genlæser mine bøger. Derfor vælger jeg at det altid skal være nye bøger jeg samler op og læser. Jeg vil gerne have nye eventyr hver gang jeg åbner en bog.

8. Would you rather be a librarian or book seller?
Det kunne være sjovt at være bibliotekar og hjælpe folk med at finde de bøger de har brug for. Det kunne også være sjovt at have en boghandel hvor jeg kan specialisere den til at handle om fantasy og alt det som jeg godt kan li. Men egentligt så er der ingen af disse to titler jeg drømmer om.

Skal jeg vælge, må det være boghandler.

9. Would you rather only read your favorite genre, or every genre except your favorite?
Min yndlingsgenre - uden tvivl. Der er så meget fantasy derude at jeg vil have læsestof nok.

Jeg har set mange her der vælger alle andre genre, fordi det giver dem flere muligheder, men jeg tror ikke at jeg ville nyde min læsning på samme måde hvis ikke jeg kunne læse fantasy - så hellere kun læse det.

10. Would you rather only read physical books or eBooks?
Endnu engang er jeg ikke i tvivl - fysiske bøger er mit valg. Jeg kan rigtigt godt li at sidde med en fysisk bog i hånden. At bladre, at mærke vægten, at se hvordan jeg langsomt bevæger med fra den ene end af bogen til den anden efterhånden som siderne vendes.

Godt nok har jeg en kindle, som jeg også læser lidt på, men slet ikke i en grad der ville gøre at jeg kan undvære de fysiske bøger. De fysiske bøger kan desuden også sættes op på bogreolen og vises frem. Jeg elsker at kigge på min reol, og det er altså bare ikke helt det samme hvis der kun står en e-bogslæser.


Ingen kommentarer :

Send en kommentar