The Well of Ascension af Brandon Sanderson

søndag den 10. november 2013The Well of Ascension


Serie: Mistborn 2


Brandon Sanderson

763 sider
ISBN: 9780575089938

Gollancz - 2009
Org. udgivet i 2007


For at undgå spoilers læst først bogen: The Final Empire.

Endnu engang kan jeg slet ikke selv finde ord der kan beskrive bogen godt nok. Bagsideteksten kommer derfor her:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EVIL HAS BEEN DEFEATED ...
                                         THE WAR HAS JUST BEGUN.

THEY DID THE IMPOSSIBLE, deposing the godlike being whose brutal rule had lasted a thousand years. Now Vin, the street urchin who has grown into the most powerful Mistborn in the land, and Elend Venture, the idealistic young nobleman who loves her, must build a healthy new society in the ashes of an empire.

They have barely begun when three separate armies attack. As the siege tightens, an ancient legend seems to offer a glimmer of hope. But even if it really exists, no one knows where to find the Well of Ascension, or what manner of power it bestows.

IT MAY BE THAT KILLING THE LORD RULER WAS THE EASY PART…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg elsker virkeligt Brandon Sandersons Mistborn historier. Denne her fortsætter i den verden vi kender, men det er en forandret verden hvor den fattigste del af befolkningen (the skaa) ikke længere holdes som slaver af de fine adelsmænd. Vin og Elend har ændret måden at leve på i Luthadel. Derudover dykker historien også meget længere ned i de myter og legender der er om The Hero of Ages og The Well og Ascension. Myter som store dele af deres samfund bygger på. Jeg synes hele opklaringsarbejdet, som især Sazed er en del af, fungerer super godt og er vildt spændende.

 Vi er også stadig en fantastisk hovedperson. Hun får ret meget at tænke på da hun møder en anden Mistborn. Elsker hun Elend? Er hun bare en ’kniv’ for ham, som han holder for struben af deres fjender? Der er så mange spørgsmål hun må tage stilling til og for at gøre det må hun gøre op med sig selv hvem hun er, eller hvem hun vil være. Vin der først lærte at stole på andre da hun mødte Kelsier, må nu lære endnu mere om hvad venskab og kærlighed betyder. Elend kæmper for at indføre det demokrati som han har læst så meget om. Han skal lære at være konge, og også han sætter spørgsmålstegn ved hans følelser for Vin. De to er altså et super fint par.

Ud over Vin og Elend er der også resten af Kelsiers gamle tilhængere. Nu hjælper de med at styre landet. Det er interessant at følge hvordan folk der tidligere var tyve og levede af at narre adelsfolkene, nu sidder og skal få et land til at fungere. Alle personer i bogen er også proppet med så meget personlighed og sjæl at de alle står lysende klart for mig.

Jeg elsker virkelig denne historie og derfor kan jeg også kun rose den til skyerne. Og slutningen. Hold da op, den overraskede mig og vendte alting rundt. En pause mellem denne og næste bog er helt udelukket og jeg er derfor straks begyndt på tredje bog. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien: Mistborn


Ingen kommentarer :

Send en kommentar