Rent Blod af Sidsel Sander Mittet

fredag den 28. oktober 2016

Rent Blod af Sidsel Sander Mittet
Morika 1
Facet 2015
322 sider
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fra bogens bagside:
På skoleøen Raudra undervises krigerlærlingen Korau og visdomslærlingen Eshri i Morikas idealer for fred og tolerance. Deres fremtid ligger fast.

Men i det skjulte arbejder stærke kræfter på at vende tilbage til tidligere tiders adelsvælde.

Snart befinder Eshri, Korau og deres venner sig midt i en kamp for et samfund, de altid har taget for givet. Spørgsmålet er imidlertid om samfundet overhovedet er værd at kæmpe for?

Eshri og Korau opdager snart, at intet er, som de troede…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En ting jeg virkeligt har fundet ud af ved at være på barsel er at en bog virkelig skal fange mig for at den bliver læst færdig. Rent blod læste jeg på under 1 måned - det er hurtigt for tiden, og en klar indikator på at det var en rigitg god bog som jeg bare måtte læse mere i.

Til fantasyfestivallen i Esbjerg hørte jeg Sidsel Sander Mittet fortælle. Hun fortalte faktisk ikke ret meget om hendes bøger, men mere grunden til at de er skrevet og hvad fortællinger gør ved en. Vokser man op i et samfund hvor der f.eks. er slaver og man hele livet har fået at vide at det er ok. Slaverne er glade for deres arbejde og de vil ikke andet, så tror man på det og man kan ikke se noget galt i det. Hvis der skal rokkes ved den holding, skal man opleve noget andet - eller få fortalt nogle andre historier. Jeg kan sagtens følge hende og efter hendes oplæg fik jeg lyst til at læse om Morika.

Det er nemlig her alle de her fortællinger kommer ind i billedet Eshri er morikaner og er vokset op med fortællingen om at Morika er et tolerant land hvor alt er godt. Nu prøver nogle at føre landet tilbage til tidligere tiders storhed, hvor kun de rene morikanerer anses for værende gode nok. Mens Eshri og de andre kæmper for deres land hører de andre fortællinger om livet i Morika, der gør at det samfund de kendte måske ikke er værd at redde. Måske skal der noget helt nyt til.

Jeg kan rigtigt godt li verdensopbygningen i bogen. De forskellige folk der skiller sig ud fra hinanden med forskellige hud- og hårfarver. Røde, blå, grønne. Karaktererne er skønne og jeg kom til at holde af dem undervejs. Heldigvis er der to bøger mere i serien så jeg behøver ikke sige farvel til dem endnu.

Det eneste jeg kan sætte fingeren på et par smådetaljer i sproget. Normalt lægger jeg ikke mærke til det, men når der flere gange om ganske få sider bliver skrevet et navn og det så staves på forskellige måde så forstyrrede det min læsning en smule, og jeg blev helt i tvivl om jeg nu havde fået læst navnet rigtigt. Det var heldigvis kun et problem 2 gange, så slet ikke noget der fylder meget.

Alt i alt en stor anbefaling herfra. Rent Blod - første bind i trilogien om Morika - er en rigtig god bog som jeg nød at læse. 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien: Morika


Bøger i serien: Krøniken om Morika (en forhistorie)


1 kommentar :

  1. Grate work. We at Addhunters shifted this service to a level much higher than the broker concept. you can see more details like this web page Property for sale For sale in pearl

    SvarSlet