NY Times By the Book tag

torsdag den 21. juli 2016

Jeg er blevet tagget af Lea fra So Many Books til at besvare NY Times By the Book tag (for efterhånden lang tid siden), så her kommer mine svar på de 10 spørgsmål:


1. Hvilken bog er der på dit natbord?

Ikke nogen på natbordet for tiden, for det er efterhånden sjældent at jeg læser i sengen. Når det sker er det på mobilen og her er jeg igang med Urværks-prinsessen af Cassandra Clare. Ellers ligger The Slow Regard of Silent Things af Patrick Rothfuss på sofabordet, hvor jeg ind imellem får læst et par sider.

Edit: siden jeg startede på dette indlæg er jeg gået helt i stå med begge af ovenstående bøger. Til gengæld har jeg fået læst mere i The Alloy of Law af Brandon Sanderson.

2. Hvilken bog var den sidste, du læste, som du vil betegne som fantastisk?
Hvis vi skal tilbage til sidste 5-stjernede læseoplevelse skal vi langt tilbage, men det behøver vi heller ikke. Jeg har for nyligt læst Ildkamp af Brandon Sanderson. En bog som jeg har givet 4 stjerner, men som jeg alligevel vil sige er fantastisk. Brandon Sanderson kan noget helt specielt med ord og verdensopbygning.

3. Hvis du kunne møde en hvilken som helst forfatter – død eller levende – hvem ville det så være? Og hvad kunne du tænke dig at vide?
Jeg er så dårlig til det med at møde forfattere hvis bøger jeg elsker, for jeg ved slet ikke hvad jeg skulle spørge dem om. Når det så er sagt, så synes jeg ret godt om at få signeringer i mine bøger og hvis jeg helt selv kunne vælge ville jeg meget gerne møde Brandon Sanderson så han kunne skrive lidt i en af mine bøger. Patrick Rothfuss ville det også være ret fedt at møde :)

4. Hvilke bøger vil man blive overrasket over at finde på din bogreol?
Jeg tror ikke der som sådan er noget man vil blive overrasket over - jeg er i hvert fald ikke, men det er jo også mig der har valgt bøgerne. Måske vil man undre sig over at finde CHERUB-bøgerne af Robert Mucharmore, men jeg har lidt en svaghed for de bøger, de er dejligt lette og man får altid en god agenthistorie.

5. Hvordan organiserer du dine bogreoler?
Organiseret rod? Jeg sætter mine bøger sådan som jeg lige har lyst. De bøger jeg holder mest af står centralt på de midterste hylder. Ellers står bøger af samme forfatter som regel sammen ligesom de fleste engelske bøger står nogenlunde samlet.

6. Hvilken bog har du altid haft en intention om at læse, men aldrig kommet i gang med? Er der bøger, du er pinligt berørt over ikke at have læst?
Ringenes Herre. Jeg har forsøgt at læse den første bog for mange år siden, men nåede ikke ret langt. Sidste år forsøgte jeg mig så med lydbogen, men det gik heller ikke ret godt. Den var godt nok kedelig og det er lidt en fare når man samtidig kører bil. Jeg fik faktisk hørt en del timer, men på trods at det, var de næsten kun lige begyndt på deres rejse. Måske bliver jeg færdig med den en dag.

Selvom jeg ikke har læst det klassiske værk og egentligt gerne vil det, så er jeg ikke pinligt berørt over ikke at have læst dem. Det synes jeg ikke at man bør være overfor bøger.

7. Skuffende, overvurderet, bare ikke god: Hvilken bog føler du, du burde kunne lide, men det modsatte skete? Kan du huske den sidste bog, du lagde fra dig, uden at færdiggøre den?
The Sword of Shanara af Terry Brooks gik jeg i stå med forrige år. Den var bare lidt for langstrukken til at jeg rigtigt kunne fastholde interessen.

8. Hvilken slags historier bliver du draget i mod? Hvilke gør det modsatte?
Stort set alt fantasy drager mig. Særligt er jeg glad for middelalder-agtige universer.
Krimier holder jeg mig som regel langt fra.

9. Hvis du kunne få statsministeren til at læse en bog, hvilken skulle det så være?
Hmmmm, det ved jeg ikke rigtigt. Mistborn serien af Brandon Sanderson kunne være et bud, men mest af alt fordi jeg anbefaler den til alle.

10. Hvad planlægger du at læse næste gang?
Jeg planlægger ikke så langt for tiden, så lige nu er målet blot at få læst den bog jeg er i gang med færdig.

4 kommentarer :

 1. Hej Kathrine. Hyggeligt at læse dine svar. Dejligt, at du havde tid og lyst til at være med :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lidt hyggeligt med de her tag-lege :)
   Selvfølgelig ville jeg da være med, selvom det tog sin tid at svare på det hele.

   Slet
 2. Hej Kathrine :)
  Sjovt at læse med om dine læsevaner og bøger. Jeg syntes også at der er meget meget langt mellem fem stjernes bøger hos mig, men jeg håber snart at der er en bog som fanger mig på den særlige måde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nogle gange er man bare inde i en periode hvor ingen bøger ryger helt til tops, mens man andre gange synes at alle bøger man læser er fantastiske. Det er nu sjovest at have det på den sidste måde.

   Slet