Ildkamp af Brandon Sanderson

fredag den 29. juli 2016Ildkamp
Original titel: Firefight

Serie: Reckoners 2

Brandon Sanderson

408 sider

DreamLitt - 2015
Originalt udgivet i 2015

Anmeldereksemplar fra DreamLitt
Modtaget til Bogbloggertræf i Aalborg 2015
Læst på Mofibo

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogens bagside:
Stålhjerte er død. Dræbt af den unge David Charleston som hævn for drabet på sin far. Verden er dog stadig underlagt de magtfulde episkes styre, så jagten på at finde og dræbe episke fortsætter for David og resten af Fortropperne. Jagten bringer teamet til Babylon Genopført, det gamle Manhattan, som den højere episke Regalia har oversvømmet og styrer med hård hånd. Regalia er barsk og snu og har mange allierede, så Fortropperne får deres sag for.

Ildkamp er bind to i Brandon Sandersons bestsellertrilogi om ”Fortropperne”, og igen bliver læseren draget ind i en unik dystopisk verden, som kun Sanderson formår at skabe.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Min mening:
Røg og gnister! Den bog er GOD. Da jeg læste Stålhjerte var mine forventninger nok lidt for høje. Jeg sammenlignede den ubevist med Sandersons Mistborn-serie, og det bør man ikke gøre, for de to serier er to helt vidt forskellige ting. Forskellig genre og forskellig detaljegrad. Med Ildkamp vidste jeg hvad jeg skulle forvente - en god sience fiction med onde superhelte - og så fik jeg så meget mere. Jeg havde ikke forventet at holde så meget af den.

Universet breder sig ud og alt det her med Episke bliver meget mere detaljeret og man begynder at fornemme hvordan det hænger sammen - i hvert fald hvis min teori er rigtig. Jeg elsker at vi bevæger os væk fra Newcargo - Byen af Stål - og kommer til Babilar. Den by er så anderledes og jeg kom til at holde ret meget af den.

Jeg er ret glad for de fleste personer i bogen. David - vores hovedperson - er skøn. Han ved hvad han vil, han tager nogle skøre chancer og så er han bare sød. Proff bliver også ekstra interessant i denne bog, nu hvor man kender hans baggrund. Megan er også ret vild, og jeg er vild med samspillet mellem hende og David. De fortroppere vi møder i Babilar er også en skøn blanding. Ja jeg har faktisk ikke så meget at kritisere når det kommer til stykket.

Nu vil jeg gerne snart læse den tredje bog, så kom snart på dansk :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien:


4 kommentarer :

 1. Jeg syntes også, at 2'eren var bedre end den første bog i serien (og begik samme fejl som dig - det er svært ikke at tænke på Mistborn undervejs, for den serie ER SÅ GOD! :D).


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er svært ikke at sammenligne bøger af samme forfatter selvom de er så vildt forskellige.

   Slet
 2. Jeg har også begge bøger til at stå på hylden. Det er dejligt at høre om en god to'er, det er så ofte at kvaliteten falder. Så er jeg ikke så nervøs for at gå igang med serien :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan roligt gå i gang med den. Det ER en god serie (i hvert fald de første to) når alt kommer til alt. Man skal bare læse den for hvad den er og ikke sammenligne med noget i en helt anden liga.

   Slet