Leoniderne af Nanna Foss

søndag den 14. februar 2016Leoniderne

Serie: Spektrum 1

Nanna Foss

541 sider

Tellerup - 2014

Hørt som lydbog hos Mofibo
Oplæser: Anja Owe
Tid: 13 timer 51 minutter

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogens Handling (fra tellerup.dk):
Hvornår startede det egentlig?
Med den gamle dame der beskyldte os for verdens undergang?
Med drømmen om de lysende hænder?
Med kompasset der gav os brandsårene?
Eller længe før?


15-årige Emilie tegner en dreng med turkise øjne og et mystisk prismesmykke. Dagen efter får hun et chok, da drengen starter i hendes klasse.

Før Emilie får set sig om, har hun trekantede ar i håndfladerne, og hendes skolekammerater begynder at kunne uforklarlige ting.

Eller er det bare indbildning?
Grænserne mellem drøm og virkelighed viskes ud, og Emilie prøver desperat at undgå at blive en del af kaosset.

Men snart må hun indse sandheden.
Det er kun et spørgsmål om tid …

LEONIDERNE er første bind i serien SPEKTRUM, hvor venskab, kærlighed og skæbnesvangre
valg bindes sammen på tværs af tid.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Min mening:
Jeg ville så gerne knuselske denne serie her allerede fra første bog. Den har fået så meget ros og alle virker som om det er den fedeste bog de nogenside har læst. Desværre har jeg det ikke helt sådan. Den største grund er handlingen - eller manglen på samme.

I mine øjne er bogen her mest af alt en god og lang introduktion - og med ni bind planlagt i serien er det vel også ok? Men der sker altså ikke ret meget før til sidst i bogen. Størstedelen af bogen handler derfor mere om en gruppe venner og hvordan de takler at der kommer nye til som også skal være en del af gruppen. Det bliver lidt for hverdagsagtigt i forhold til min smag. Jeg ville gerne have set mere til tidsrejserne tidligere.

Personerne er jeg sådan set ret glad for. De er meget forskellige og det er skønt at der er så stor forskel på dem. Elsker også Alban. Han er interessant og noget man ikke ser så tit. Jeg har i hvert fald aldrig før læst en bog, med en blind person i så markant en hovedrolle.

Jeg  hørte bogen som lydbog - oplæst af Anja Owe, der også har indtalt The Selection serien. Det var lidt en udfordring for mig. Anja Owe er helt klart en fantastisk oplæser, men jeg blev ved med at se America Singer (fra The Selection) for mig, selvom det er Emilie der fortæller historien. Det var udfordrende fordi netop America var så irriterende at det tog lang tid, før jeg ikke også syntes at Emilie var irriterende. Efterhånden som jeg fik lyttet mig længere og længere ind i historien hjalp det dog, og jeg kom til at holde af Emilie. Jeg er spændt på at lytte videre i serien, for i næste bog skifter synsvinklen til Pi, så det bliver spændende om Anja Owe kan gøre så meget forskel på dem at Emilie og Pi ikke også smelter sammen.

Alt i alt en okay god dansk fantasy/sci-fi/ungdsomsroman. Jeg skal i hvert fald læse videre og bøgerne skal herhjem og stå på reolen, for nøj hvor er de flotte.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien: The Selection
2 kommentarer :