Januar og februar 2016

mandag den 29. februar 2016

Nytårsaften :)
Ja ja, tiden går og nu er vi pludseligt 2 måneder inde i 2016. Jeg fik aldrig skrevet om min januar, så nu får en en samlet opdatering for de sidste par måneder.

Januar startede jo med et nytår hjemme ved mine forældre. En rigtig hyggelig aften med god mad, bingo, kransekage og godt selskab.

Derefter stod den på Glukosebelastningstest i forbindelse med min graviditet. Noget som jeg havde hørt meget dårligt om, men som i bund og grund ikke var så slemt. Man drikker noget sukkervand med lidt citron i og så sætter man sig ellers til at vente i 2 timer hvorefter der tages en blodprøve. Blodprøven er for mit vedkommende altid det værste, for mine blodårer er åbenbart meget svære at finde. Ofte må de stikke flere gange og jeg ender med store blå mærker.

Ellers bød januar på forberedelser til den skiferie vi tog afsted på i starten af februar. En uges ferie i Vrådan i Norge med svigerfamilien. Super hyggeligt. Jeg har altid været på skiferie og har savnet den lidt i mine studieår hvor jeg ikke havde mulighed for at tage afsted. Normalt har jeg stået alpint, men min kærestes familie er til langgrend, så det var programmet for i år. Og med en gravid mave var det nok meget godt. Jeg kunne i hvert fald godt stå på langgrend og fik stået noget mere end forventet, hvorimod jeg nok ikke helt ville turde alpin. På alpin går det bare lidt hurtigere og man har ikke kontrol over dem der kommer bagved en, så risikoen for at falde er stor.

Skiferie

Mit nye skiundertøj og en mave i uge 32+5
Med skiferien er vi også allerede godt inde i februar og jeg har i de sidste tre uger været på arbejde. To af ugerne med udstationering på Sjælland. Jeg er vildt glad for at jeg stadig har det godt, og slet ikke har problemer med at arbejde ude. Det er dejligt at få rørt sig og gået lidt km langs jernbanen. Det største problem er næsten påklædningen og i lang tid har regnbukserne været min redning. Jeg må dog insistere på at de krymper uge for uge, og jeg tror det er godt at de nu også får en velfortjent pause.

De sidste par weekender har jeg tilbragt herhjemme og det har været skønt ikke at have kalenderen fyldt med planer. Det gjorde bl.a. plads til et par dejlige krea-projekter. Mens kæresten kastede rundt med brosten og granitskærver udenfor, omdannede jeg spisestuen til systue og gik i gang med projekt betræk til sengerand. Jeg er ikke den store syerske, men jeg er glad for resultatet. Betrækket passer og der er en fin konvolutåbning, så betrækket kan tages af og på - noget jeg dog håber ikke skal gøres for tit, for det er altså lidt besværligt at få 360 cm skumgummi ned i det betræk.

Det andet krea-projekt er en babynest. Siden jeg så den har jeg været lidt forelsket i ideen, men jeg er også for nærig til at købe den. Derfor bruger jeg hellere en masse penge på stof, bånd og fyld, for derefter at bruge tid på at sy en selv. Jeg havde købt et mønster, og forsøgte at følge vejledningen. Det gik også fint, selvom jeg opgav at lukke den på maskine og syede lukningen i hånden i stedet. Om sådan en babynest er brugbar eller ret opreklameret ved jeg ikke, men jeg har i hvert fald hygget mig med at lave den :)

Sengerand og babynest

Lige nu har jeg taget hul på den sidste arbejdsuge. På fredag går jeg på barsel, og selvom det er mærkeligt at stoppe, så glæder jeg mig også. Det bliver dejligt at komme hjem og gøre de sidste ting klar, og så forberede mig på at meget nok ændre sig om en måneds tid.

Januar og februars bøger:
Jeg får stadig ikke læst vildt meget. Men jeg har dog færdiglæst en bog jeg har været i gang med i laaaang tid (9 måneder). Nemlig A Dance With Dragons, Part 1. Nu er jeg så småt gået i gang med Part 2, og så må vi se om den del vil tage mig ligeså lang tid.

Ellers har jeg læst Alexias Fortælling af Nick Clausen, mens jeg var på skiferie, og lige nu er jeg i gang med Skyggesider af Christina Bonde.

8 kommentarer :

 1. Jeg har fuldstændig misset, at du er gravid - stort tillykke med det! Hvor er det bare spændende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har vidst også mest skrevet om det i de her månedsopdateringer (som efterhånden er mere hver 2. måned). Men tusind tak:)

   Det er spændende og meget mærkeligt. Har svært ved at forestille mig hvordan det hele bliver.

   Slet
 2. Jeg synes, det lyder virkelig hyggeligt med en babynest - og så sejt du selv har lavet den :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er også lidt forelsket i ideen. Har hørt fra andre at de har haft god glæde af den, så håber også at det bliver sådan herhjemme.

   Slet
 3. Ej hvor du stråler :) Fedt så kreativt du er

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :)
   Kreativiteten kommer lidt i bølger.

   Slet
 4. Jeg vil også hellere bruge pengene på materialet og sy det selv (også selvom prisen ender i samme boldgade), så den stædighed er du ikke ene om. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved faktisk ikke hvad prisen er endt med, men jeg tror at det trods alt er billigere. Men det er lækkert at få noget man selv har lavet - også selvom det er fyldt med skønhedsfejl.

   Slet