Mind Games af Teri Terry

søndag den 6. december 2015
Mind Games

Teri Terry

351 sider

Nyt Nordisk Forlag - 2015
Originalt udgivet 2015

Anmeldereksemplar fra 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogens begyndelse:
En skole bør ikke ligge så stille hen. Jeg smutter ned ad trappen med Hex som en skygge bag mig. Han tilpasser sine skridt efter mine. Jeg går overdrevent forsigtigt og langsomt. Lyde eller pludselige bevægelser aktiverer kameraerne, og jeg prøver at kontrollere min vejrtrækning - langsomme indåndinger og tyste udåndinger - men mit hjerte hamrer så voldsomt, at jeg frygter, lyden skal aktiverer kameraerne. Men de hænger ubevægelige. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogens bagside:
Luna er anderledes.

Hun har en hemmelighed, som ingen må opdage. Hvis de gør, kan det koste hende livet. Hun bliver nødt til at spille med i deres spil, på deres præmisser, ellers risikerer hun alt.

En ny fremtidsthriller om livet med virtuelle verdener, magtspil og skæbnevalg skrevet af forfatteren til trilogien SLETTET.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Min mening:
Jeg er en glad læser, for jeg læser mange gode bøger. Mind Games er en GOD bog. Teri Terry skriver godt og er fantastisk dygtig til at opbygge den dystopiske verden så man tror på den.

I Mind Games foregår næsten alt virtuelt. Man kobler sig på en maskine og får virtuel undervisning, er sammen med venner til virtuelle fester og er selv spiller i virtuelle spil. De fleste får sågar indopereret et implantat der gør at de hele tiden kan være på Realtime - som den virtuelle platform hedder. Når alting foregår virtuelt bliver det sværere og sværere at leve uden i den virkelige verden og det bliver svært at kende forskel på virkeligheden og det der foregår virtuelt.

Den dystopiske verden i Mind Games er på en gang genial, men samtidig skæmmende, for den er jo slet ikke så forskellig fra vores egen hvor meget allerede foregår på nettet. I Mind Games er alting jo rykket til det ekstreme, men jeg kan alligevel kende mange af tingene fra vores egen hverdag.

Selve plottet fungerer også godt. Luna er en dejlig hovedperson der forsøger at gøre tingene som hun selv vil. Hun har hemmeligheder som andre ikke må finde ud af, men det er hemmeligheder som nogle kender og som nogle vil udnytte. Jeg var fanget af historien og mindst lige så forvirret som Luna når der var ting hun ikke helt forstod.

Nu mens jeg skriver minder bogen mig faktisk lidt om Idolernes by af Lise Bidstrup. Ikke på handling eller indhold, men slutningen i de to bøger får mig på en eller anden måde til at koble dem sammen.

Vil du læse en bog om en ny virtuel virkelighed og manipulationer på flere niveauer, så er Mind Games helt klart bogen at tage fat i.

2 kommentarer :

  1. Den lyder super interessant! har egentlig også længe godt kunne tænke mig, at læse slettet-serien, for beskrivelsen af denne tiltalte mig også. Må vist snart igang med noget Terry-læsning...

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg synes i hvert fald at hun skriver godt og har gode historier, så helt klart en anbefaling herfra :)

      Slet