Top 5: Fiktive skoler

søndag den 22. februar 2015

Jeg begyndte i skole som 6-årig og sidste år færdiggjorde jeg min uddannelse som landinspektør. Sammenlagt har jeg brugt 18 år af mit liv på at gå i skole, så skole fylder selvsagt en del i mit liv. De forskellige skoler jeg har gået på har også været med til at påvirke og forme mig til den person jeg er i dag. Når skolen fylder så meget i vores virkelige liv er det også naturligt at de fylder meget i bøgerne verden. Jeg har samlet lidt sammen og kommer her med en top 5 liste over fiktive skoler eller mester/lærlinge-forhold.

1. I mesterlære som Ranger (Skyggens Lærling-serien af John Flanagan)
Af alle de skoler og mester/lærlinge-forhold jeg er stødt på, så drømmer jeg allermest om at kommer i lære som ranger. Jeg ville elske at lære at skyde med bue og pil til perfektion, at bevæge mig lydløst rundt i skoven og lære at følge et spor. Jeg elsker den mystik der er omkring rangere og generelt tror jeg at det kunne være et spændende miljø at færdes i.


2. CHERUB campus (CHERUB-serien af Robert Muchamore)
Lige siden jeg første gang læste en cherub-bog, har jeg været fascineret a skolen og hele ideen om at bruge børn som spioner og agenter. Lige bortset fra det faktum at man skal være forældreløs for at komme til Cherub Campus, så tror jeg at jeg ville befinde mig godt der. Jeg ville få god undervisning og have gode venner, samtidig med en masse fede oplevelser.


3. Bredinari skolen (Katriona-serien af Lene Kaaberbøl)
Egentligt er jeg ikke specielt heste-interesseret, men alligevel så tror jeg at Bredeinari skolen ville være lige mig. Jeg ville gerne have min egen djævelske sølvhest og ride rundt og opretholde ro og orden i landet. Hvis man samtidig kunne få en ven som Lu, Kat eller Simon, så ville jeg være rigtig glad.

4. Universitet ved Imre (The Kingkiller Chronicle af Patrick Rothfuss)
Kvothe facinerer mig, men det gør hele det universitetsmiljø han befinder sig i også. Universitetet ved Imre udbyder så mange spændende fag som jeg synes kunne være enormt interessant at dykke ned i. Mange af fagene er virker ret videnskabelige, men samtidig nærmer en del af det sig magiens område. Lige på stående fod ved jeg ikke hvilke fag jeg ville vælge, men jeg ved at det vil blive et umådeligt svært valg hvis jeg nogensinde skulle komme i den situation.


5. I mesterlære som snigmorder hos Durzo Blint (The Night Angel trilogy af Brent Weeks)
Selvom mord ligger meget langt væk fra min verden, så fascineres jeg af snigmordernes verden. Særligt virker Durzo Blint interessant og jeg ville elske at lære hans hemmeligheder at kende. Som snigmorder skal man faktisk kunne lidt af det samme som en Ranger (se pkt. 1). Man skal bevære sig lydløst og være ultra præcis med sine våben. Den store forskel lige her er at the Night Angel foregår meget i byen, så her handler det om at bevæge sig uset rundt i en stor by fyldt med mennesker.Andre kandidater:
 • At komme i mesterlære som djævlens lærling (Den Store Djævlekrig af Kenneth Bøgh Andersen).
 • Den skole Alanna går på for at blive ridder kunne også være interessant (Alanna af Tamora Pierce)
 • Og så kan man jo næsten ikke lave sådan en liste uden Hogwarts (Harry Potter af J. K. Rowling). Jeg var dog aldrig en af dem der drømte om at modtage mit brev, så Hogwarts ligger et godt stykke nede af listen, selvom det nu kunne være sjovt at kommer der og lære om magi og alt muligt andet.
Bortset fra de titler jeg nu har nævn kan jeg faktisk kun komme i tanke om otte andre bøger/serier hvor der er et stort fokus på skolen. Fantasygenren har det mere med at kaste hovedpersonerne ud i problemer og så må de bare lære undervejs :)

5 kommentarer :

 1. Hogwarts ville være nummer 1 på min liste:)
  Alannas skole kunne også være interessant.
  Hilsen Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg kan forestille mig at Hogwarts står øverts på manges lister - og jeg forstår godt at du også placerer den øverst.

   Slet
 2. hvor har du læst nr. 5 hende?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener med dit spørgsmål?

   Jeg tror mest jeg var hjemme mens jeg læste i bøgerne. Det er nogle tykke mursten på 500-600 sider, så de er ikke så lette at have med rundt.

   Slet