Månederne der forsvandt

fredag den 19. oktober 2012

I de sidste par måneder har jeg haft rigtigt travlt og det er ikke blevet til mange opdateringer på bloggen om hvad jeg har gået og lavet.

Den 3. september startede jeg som tidligere nævnt på min kandidatuddannelse. Det er en fortsættelse af landinspektørstudiet men med specialisering i "Surveying and Mapping". I hele september har der været travlt med to kurser som er fælles for alle de tre kandidatretninger under landinspektør. Der var en del at læse og en hel bunke af forelæsninger. Det hele kulminerede i den første uge i oktober hvor der var eksamen. 3 dage til at skrive en opgave til kurset "Land Administration Systems" (LAS) og så en 24 timers eksamen i kurset "Spatial Data Infrastrukture" (SDI). Jeg var godt brugt efter den uge. Det er faktisk utroligt hårdt at sidde og skrive opgaver så intenst i en hel uge. LAS-kurset har jeg fået tilbagemelding på og det er heldigvis bestået. I det andet kursus venter jeg stadig på en dom.

Samtidig med de her kurser tog jeg også lige et lille smut til Norge i 4 dage. Nordisk Møde for landinspektørstuderende i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Jeg har været med de sidste to år, og derfor skulle jeg selvfølgelig også med i år - skidt pyt at der lige røg et par kursusgange i vendingen - jeg klarede jo det ene kursus alligevel. Men den tur til Norge var super god, og jeg er utroligt glad for at jeg valgte at tage med. I år blev det for første gang holdt samtidig med Nordisk Landmålerkongres, som er en slags Nordisk Møde for de "voksne" landinspektører. Det var meget spændende at deltage i noget af den kongres, som i øvrigt blev holdt på Gand Hotel i Oslo - kan det blive finere? Jeg tror det næppe. Den første aften blev vi budt velkommen af borgmesteren på rådhuset. Rådhuset er en hel fortælling for sig, for hold da op hvor var det flot. Vi fik også en rundvisning og så alle deres forskellige sale med de mange malerier på væggene. Desværre var det hele på norsk, så jeg forstod ikke ret meget af hvad der blev sagt. Den sidste aften var der gallafest på Gand Hotel og det var virkelig en fin fest i helt utrolige omgivelser. Jeg har aldrig været så fint et sted, men det var noget af en oplevelse som man ikke lige glemmer. Ud over deltagelse i kongressen var der også alle de almindelige ting vi plejer at lave til Nordisk Møde. Snak og sjov med de andre studerende, konkurrencerne - selvom vi kun nåede den om Miss Foster - der selvfølgelig kom med hjem til Danmark igen. Det er ret svært helt præcist at beskrive hvad Nordisk Møde er for det er noget der skal opleves og har man først været med én gang så vil man med igen og igen. Tusind tak for et godt møde til alle dem der var med.

Rådhuset i Oslo
Efter eksamenerne stod fredag aften i festens tegn sammen med resten af studiet, og det blev en super god aften, hvor jeg fik overskredet lidt af min frygt for dansegulvet og faktisk var ude og danse hele to gange. Jeg er lidt stolt af mig selv, da jeg ellers aldrig har bevæget mig så lang væk fra min stol. Men det var sjovt og hvem ved om det sker igen.

I sidste uge var jeg en tur i Hannover i Tyskland - også sammen med studiet, for i år blev InterGeo-messen afholdt der. Det er tradition at landinspektørstudiet deltager på messen hvert tredje år, og det var så nu. Det var faktisk en rigtig godt tur, selvom selve messen skuffede stort. På de studie-billetter vi havde fået kunne vi ikke komme ind og høre de forskellige oplæg, så efter et par timer mellem de forskellige stande begyndte det at blive ret kedeligt. Set man bort fra den dag på messen, så var det en god tur hvor vi fik snakket på sværs af semestrene og oplevet lidt af Hannover. På vejen hjem gjorde vi holdt i Hamborg, hvor vi så og hørte om et ret stort byfornyelsesprojekt.

Lige nu er der kommet lidt mere ro på tingene og det vigtigste på universitet er at finde et godt projektemne og komme i gang med projektet. Så det er hvad jeg vi kaste mig over i den nærmeste fremtid. Jeg synes at september og det meste af oktober er gået utroligt hurtigt, og jeg håber at de næste par måneder vil gå lidt langsommer så jeg også kan nå at følge med i hvad der sker. Er jeg forresten den eneste der synes at butikkerne er lige lovligt tidligt ude med deres juleting?

1 kommentar :

  1. Sådan tror jeg også, at det bliver for mit vedkommende - at sommerferierne bliver de eneste 'rigtige' ferier. Men en pause fra studierne er til tider livsnødvendig, selvom det indtil videre ikke har været så slemt med læsebyrden og afleveringerne.

    Godt at se dig tilbage igen på bloggen! :)

    SvarSlet