ASoIaF: Navne

lørdag den 7. juli 2012

Lige for tiden er jeg i gang med bogen "A Clash of Kings", anden bog i serien "A Song of Ice and Fire", og jeg tænker derfor ret meget på den historie og hele den verden George R. R. Martin har skabt. Den er fyldt med karakterer og det kan somme tider være svært at finde rundt i alle de navne og personer der er i bogen.

Jeg har det selv svært med Tyrion, Tywin og Theon, fordi navnene minder lidt om hinanden, og at jeg bliver ved med at bytte rundt på hvem der er hvem. Det burde ellers ikke være så svært for de mindre jo ikke rigtigt om hinanden, omend to de to førstnævnte begge hedder Lannister til efternavn.

Efter jeg endnu engang blev opmærksom på hvem der nu var hvem, har jeg lagt mærke til mange flere navne med T der minder lidt om og er med til at gøre forvirringen endnu større. De navne jeg har fundet indtil nu er:


Tyrek
Tyrell
Trystane
Tarly
Thorne
Thoren


George R. R. Martin må have en eller anden svaghed for navne med T og især hvis det også indeholder et Y eller et H.

Selvom navnene somme tider forvirrer så er bogen god og spændende og jeg fortsætter ufortrødent min læsning og glæder mig til at se hvad der sker. 

5 kommentarer :

 1. Ja det er lidt af en opgave Ind imellem at holde styr på alle personerne. Jeg kender det godt selv. Synes dog det har hjulpet en del at se serien for nu ser jeg ligesom skuespillerne for mig, når jeg tænker på Tyrion, Tywin osv

  Jeg har læst til og med bog nr 3 , og jeg synes serien er intet mindre end fantastisk. Glæder mig til at få læst de resterende bøger i serien hvilket jeg forhåbentligt kommer i gang med hen over sommeren

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også planer om at skulle se serien på et tidspunkt. Har faktisk det meste af den optaget fra da den blev sendt på TV3, men desværre mangler jeg en halv time af afsnit 2, så nu har jeg planer om at den skal købes, så jeg venter lidt endnu med at se den.

   Slet
 2. Så vidt jeg husker bliver et af navnene lavet om i tv-serien - netop for ikke at forvirre seerne for meget, men lige nu kan jeg selvfølgelig ikke huske, hvem der får 'æren' :-)

  Jeg har netop læst den første bog i serien og har virkelig lyst til at gå i gang med A Clash of Kings, men jeg har dog flere biblioteksbøger, jeg lige skal tygge mig igennem først :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, så bliver der jo mærkeligt at se tv-serien, hvis de har lavet et havn om. Bare det ikke er Tyrion. Hans navn kan altså ikke ændres.

   Slet
 3. Tusind tak for din kommentar - det er virkelig en stor hjælp! :) Det lyder som en rigtig god idé lige at tage ud og føle på kameraerne først.. Det havde slet ikke strejfet mig, men det må jo nærmest være alfa omega, at det ligger godt i hånden! Så det vil jeg helt sikkert gøre :)

  SvarSlet