Endnu en signeret bog og et dejligt møde med Josefine Ottesen

fredag den 22. juni 2012

Så kom dagen hvor Josefine Ottesen var at finde i Salling i Aalborg, og når jeg nu ikke bor længere end en 7 km cykeltur væk skulle jeg da lige derind, og høre hvad hun havde at sige om "I vendernes vold". Det tog ikke ret lang tid, men det var spændende at høre Ottesen selv fortælle om hvordan det var i Danmark omkring 1168. Hun startede faktisk lidt før, med at der var borgerkrig i Danmark og Svend, Knud og Valdemar bekrigede hinanden. Det endte med at Valdemar, senere kendt som Valdemar den Store, vandt og fik samlet Danmark under sig. På sin ene side havde han sig fosterbror biskop Absalon der tog sig af kirken og på den anden side var Esbern Snare, der var god til krigsførelse. Når man vil have et land til at stå sammen er det godt at have en fælles fjende og det blev venderne som gennem borgerkrigen lystigt havde slået til mod de danske kyster og taget mange danskere som slaver. Det er her "I vendernes vold" starter. I venderbyen Arkona og netop slaget mod Arkona er et af de allervigtigste. Det sagdes at Arkona var uindtagelig for på tre af siderne var der store kridtklinter ned til vandet og på den fjerde side var der en enorm vold. Inden danerne kom havde venderne stables græstørv op foran den store egetræsport, men i den varme sommer hvor danerne belejrede Arkona, blev græstørvene tørre og faldt mere og mere sammen. Danerne var snedige og skød brændende pile ind i alt det her græstørv og det betød at der gik ild i det hele.

Derefter læste Josefine op fra bogen, i det kapitel hvor Arkona angribes af danerne. Det er inspirerende at høre forfatteren selv læse op af bogen, for hun ved jo lige præcis hvordan tingene er og hvordan de forskellige navne skal udtales.

Til sidst var der mulighed for at få signeret en bog, og jeg havde da taget min udgave af "I vendernes vold" med, for at få endnu en forfattersignatur i mine bøger. Det er altså ret hyggeligt med sådan noget som et godt minde og et møde med en forfatter.

Josefine Ottesen i Salling, Læg lige mærke til hvordan hendes tøj passer til den orange dug. 
Hvis I ikke kan huske min anmeldelse, hvor jeg virkeligt anbefaler bogen, så tag et kig på den her på boggnasker: I vendernes vold af Josefine Ottesen

1 kommentar :

  1. Mange tak! :)

    Løbeturen er sådan en tradition på nogle gymnasier og handelsgymnasier, der går ud på, at man skal løbe efter vognen i begyndelsen, hvis man har fået 12 i den sidste eksamen.

    SvarSlet