Vandretur i De Himmerlandske Heder

søndag den 18. marts 2012

I går havde kæresten og jeg planlagt en lille træningsvandretur på omkring 20 km i de himmerlandske heder. Vi tog afsted ved 9-tiden og kl. 9:45 var vi godt på vej ind over heden. Det er et helt fantastisk naturområde. Storslået natur og ingen mennesker og meget få tegn på menneskelig bebyggelse. Vi gik hele dagen og så ikke andre end os selv, dårdyr der sprang hen over heden, en kalv, og en fasan. Der er vidst lidt flere dyr end det, men det var bare en oplevelse helt ud over det sædvanelige her i Danmark. Det er ikke mange steder man finder et område så stort at man kan gå hele dagen uden at møde nogen.

Okay, det kan godt være at mangelen på mennesker også skyldes at vi stadig er ret tidligt på sæsonen for hvornår folk går sådanne ture og at vejret var lidt gråt og blæsende. Men at vejret var sådan var faktisk helt okay. Ikke for varmt at gå i selvom jeg var pakket ind med både buff og pandebånd. Pandebåndet var mest af alt på grund af blæsten. Mine ører er ikke gode til det med kold vind, så jeg kan godt finde på at gå med pandebånd om sommeren hvis det er et meget vindblæst område.

Det var altså super skønt at gå tur, men som tiden gik og vi ikke nåede frem til shelterpladsen, blev vi lidt bekymrede for om vi nu også havde forstået det med de 20 km rigtigt. Det var ikke helt tilfældet og da vi senere på eftermiddagen nåede tilbage til bilen havde vi gået 31 km. Det tog også lige et par timer mere end forventet og fødderne var lidt mere trætte end de ellers ville være. Selvom vi kom til at gå længere end beregnet var det en virkeligt dejlig tur, og jeg vil meget gerne ud og gå i de himmerlandske heder igen. Måske med den store rygsæk og en overnatning på shelterpladsen.

Læs mere om De Himmerlandske Heder på Aalborg Kommunes hjemmeside
Hent folderen om De Himmerlandske Heder der bl.a. indeholder kort over vandreruten

Den rute vi gik på i alt 31 km gennem de dejlige himmerlandske heder.
Betonpæl med særlig interesse for mig. Det ligner en skelpæl, men jeg er ikke helt sikker på hvad det betyder når der i stedet for "SKEL" står et "F" på.
Lige et billede af hvor dejligt området er.

1 kommentar :

  1. Det da altid noget at der er andre Marie'er med samme problem, jeg skrev også med en veninde der hedder maria og hun bliver tit kaldt marie. lidt sjovt at det er sådan ..

    Ja det synes jeg også, så det var der for jeg skrev et link hvor folk selv kunne så deres navn op :)

    SvarSlet