Rokokoposten: Skønlitterære bøger, veje der ikke fører til rom og en jernbanebro

lørdag den 31. marts 2012

Jeg er i de seneste dage blevet opmærksom på flere interessante artikler på Rokokoposten. Ind i mellem synes jeg at der er noget rigtigt sjove artikler og de her vil jeg gerne dele med jer.

Fem ord du med garanti vil møde i alle skønlitterære bøger
Det er nok ikke til jer der normalt læser med her, men mere til alle dem der ikke er vandt til at tage en bog ned fra hylden for at læse den. Her er en guide til hvilke ord der er helt nødvendige at kende for at forstå de skønlitterære bøger. Erfarne læsere vil også blive overrasket over det sidste ord, som jeg i hvert fald nu har skrevet bag øret og aldrig vil glemme.


Vej, der ikke fører til Rom, fundet nær Slagelse
Lidt sjovt artikel. Der må være noget matrikulært der er gået helt galt hvis vejen ikke fører til Rom. Generelt så tror jeg at den danske måde at lave veje på har lidt af et problem hvis alle veje skal før til rom. Jeg har i den sidste tid set mange matrikelkort med veje der stopper midt i det hele, og nogle steder er vejen faktisk helt væk når man prøver at finde den i virkeligheden.


Verden afskåret fra Nordjylland
De fleste af jer har sikkert hørt om jernbanebroen der er blevet påsejlet, så ingen toge kan køre over Limfjorden. I hvert fald er det en ret aktuel historie for mig her i Aalborg og den har også fået lidt opmærksomhed fra min søster. Hun skrev og sagde "at det var godt vi havde fået bil når vi nu skal hjem og besøge dem, for ellers ville vi jo være strandet i Nordjylland".

Det skal lige siges at jeg bor syd for Limfjorden og at mine forældre og søster bog på Sjælland. Derfor ville der heller ikke være nogen problemer hvis vi skulle med toget.

Men artiklen er lidt underholden. Sådan vende det hele lidt på hovedet og tænke på hvad der sker når resten af verden ikke længere kan komme med tog til Nordjylland - for ingen nævner jo at der stadig er limfjordsbroen og tunellen hvor biler, busser, cykler, gående og meget andet kan komme over. Jeg tror nok at det er skibstrafikken der kommer til at lide størst last indtil broklappen er fjernet og de kan sejle forbi igen.Det var lige et par link til lidt underholdende artikler. I må have en fortsat god weekend og til dem der allerede har påskeferie, så må I også nyde den. Påskeferien venter lige et par dage eller tre for mit vedkommende.

1 kommentar :

  1. Hehehe, nu har jeg grinet flere gange - højt - af den første artikel. Faktisk sidder jeg allerede og smiler igen. Den er SÅ lam :-D

    SvarSlet