The Escape af Robert Muchamore

mandag den 31. oktober 2011
The Escape

Serie: Henderson's Boys 1

Robert Muchamore

288 sider

Udgivet i 2009

Du har måske læst Robert Muchamore’s bøger om CHERUB, og er nysgerrig efter at finde ud af hvordan det hele begyndte? Eller også kan du bare godt lide en god bog om spionage og tiden omkring 2. verdenskrig. Lige meget hvad, så er det her serien at begynde på. Den er endnu ikke oversat til dansk, men er lette at tilgå på engelsk (skal her siges at det er den første bog jeg har læst på engelsk fra start til slut, og jeg har nydt den).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det er sommer 1940, og Hitlers hær bevæger sig ned gennem Frankrig. Vi følger 2 handlingsforløb, der langsomt og sikkert flettes sammen.

Det første følger den 12-årige forældreløse Marc, der bor på et børnehjem i det nordlige Frankrig. Under et bombardement stikker han af med lederens penge og cykel. Han vil bare væk derfra og til Paris. Men det er jo ikke helt let, når man kun er en lille dreng i et land i krig.

Vi hører også om de to søskende Paul og Rosie Clarke, på 11 og 13 år. Deres far er agent fra England og har fået fat i tegningerne på en radio, som tyskerne meget gerne vil have. Derfor er de nød til at flygte ud af Paris, for at komme sydpå og finde en båd til England. Gaderne er fyldt med flygtninge og det er ikke let at komme frem. Under et luftangreb dør deres far, og de to søskende må nu klare sig selv, og passe på de tegninger som tyskerne leder efter. En ikke helt ufarlig opgave for to børn.

Og så er der jo Charles Henderson, den engelske spion der har organiseret spion og agent arbejdet i Frankrig. Han forsøger på bedste vis at løse problemerne, men den eneste måde hvorpå det kan lykkedes er med hjælp fra et barn.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tidligere læsere af CHERUB kender navnet Charles Henderson, som personen der grundlage CHERUB. Her får man starten af historien på hvordan det hele er startet, og ifølge Robert Muchamore vil man gennem serien også finde ud af hvad CHERUB står for.

Den verden som ”Hendersons Boys” foregår i er hårdere og mere barsk end den er i CHERUB. I stedet for narko-dealere og terrorister der bekæmpes under kontrollerede forhold, er fjenden her den brutale Nazi-hær, som ikke tøver med at torturere og dræbe selv børn, hvis de står i vejen for dem.

Jeg synes rigtigt godt om det jeg har læst, og synes at det var okay at læse det på engelsk. Jeg har i hvert fald forstået det meste, selvom der nok er nogle små detaljer der er gået tabt. Det er spændende at læse om hvordan det er at være midt i en invasion. Jeg ved godt at den historie der fortælles højst sandsynligt ikke er foregået, men tyskerne har nok ikke været mindre brutale og det har nok ikke været lettere for andre spioner i Frankrig på det tidspunkt.

HER ER EN SERIE DER FORTJENER AT BLIVE LÆST. Så skynd jer ind på biblioteket hjemmeside og reserver bogen, eller hvad i nu vil gøre for at få fat i bogen.

Kommentar i forbindelse med udgivelsen af anmeldelsen her på bloggen:
The Escape var den første bog jeg fik læst på engelsk og derfor skal jeg måske takke Robert Muchamore for at ha fået mig igang. Efter at have læst CHERUB på dansk, ville jeg også gerne have forhistorien med, og da de endnu ikke er oversat besluttede jeg mig for at prøve på engelsk. Det er jeg glad for den dag i dag, for jeg er kommet i gang med mange gode bøger på engelsk herefter. Desværre har jeg endnu ikke fået læst de sidste i den her serie.

Anmeldelsen er tidligere postet på Boggnasker.dk, men der er knyttet ekstra kommentarer til her.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien: Henderson's Boys2 kommentarer :

  1. Javel! Den er straks noteret på listen over potentielle læseoplevelser :-D

    SvarSlet
  2. Jeg kan i hvert fald varmt anbefale den her serie, men også hans andre serier om CHERUB.

    SvarSlet