"Utroligt mange ord" og "Landmåling"

torsdag den 3. februar 2011

I sidste uge begyndte jeg på The Name of the Wind af Patrick Rothfuss.En moppedreng af en bog på næsten 650 sider og med meget små bogstaver og rigtigt mange ord på hver side. Jeg sammenlignede med Stormbreaker som jeg lige havde læst og i Rothfuss' bog står der dobbelt så mange ord på hver side, lige omkring 500 ord. 500 ord på hver af de 650 sider giver 325.000 ord i hele bogen som jeg skal læse mig igennem før jeg er nået til vejens ende. Jeg tør slet ikke tænke på hvor mange bogstaver der så er i bogen, for det er virkeligt mange.

Når det så er sagt, så synes jeg rigtigt godt om den indtil videre. Det er ikke bare sådan en enkelt historie, men en livsfortælling, hvor verdenen den foregår i langsomt foldes ud og hovedpersonen udvikles. Meget interessant, og jeg er glad for at være kommet i gang. Når jeg engang bliver færdig får I en anmeldelse af den, for allerede nu er det en bog jeg vil anbefale til andre.

___________________________________________________________________

Nu til noget lidt andet. Jeg har været til den første forelæsning i landmåling. Forelæsning er nok et meget stort ord at bruge om en time med en lektor og 11 studerende. Det bliver jo nærmere sådan en lille hyggelig "forestilling" og samtale. Ønsketænkning for enhver folkeskole eller gymnasieklasse og noget af et særsyn på universitetet. Men vi er bare en mere lille årgang, og vi skal jo lære det lige meget hvor mange vi er. Der er tilgengæld en god ting ved at være en lille årgang. Tidligere erfaringer har vist at når små årgange bliver færdige er der masser af arbejde, mens de store årgange flere gange er blevet uddannet til arbejdsløshed i det første stykke tid. Så nu må vi se om det holder stik om 3½ år.

Det er godt at komme i gang med matematikken igen, men hold da op hvor kan selv simple trigonometriske formler være problematiske når de ligger gemt væk et sted i hjernen og ikke har været brugt i lang tid. Jeg må indrømme at det er lidt rustent.

Jeg skal også vænne mig til at vinker nu skal måles i gon eller det der også kaldes ny-grader, hvor en cirkel er inddelt i 400 gon. Derudover skal vinklerne nu også målet i urets retning, stik modsat alt man tidligere har gjort med de alminde 360 grader. Det skal man lige vænne sig til og huske når vinkler skal udregnes.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar