Lyntyven af Rick Riordan

mandag den 4. maj 2015Lyntyven

Serie: Percy Jackson og Olymperne 1

Rick Riordan

382 sider

Originalt udgivet i 2005
På dansk i 2010

Hørt som lydbog hos Mofibo
Oplæser: Emil Rørbye
Tid: 9 timer 8 minutter

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogens Handling (fra saxo.com):
Tolvårige Percy Jackson er på vej til at blive smidt ud af endnu en skole – der er et lille problem med, at han har pulveriseret sin matematiklærer. Præcis hvad der skete, kan han ikke helt forklare, men det er heller ikke første gang, at besynderlige ting sker omkring ham.

Det begynder dog at give noget mere mening, da Percy efter en dramatisk flugt ender i den noget anderledes feriekoloni, Halvblodslejren. Her møder han til sin forbløffelse væsner, der kun burde optræde i bøger om græsk mytologi, og i de højere luftlag er de gamle guder endog særdeles levende. Og vrede. Overguden Zeuz’ lyn er nemlig blevet stjålet, og Percy er den hovedmistænkte.

Han har nu ti dage til at bevise sin uskyld, og sammen med to venner sætter han af sted tværs over USA i jagten på tordenkilen. Men mange har interesse i at stoppe ham, og farer lurer de mest uventede steder. Oven i det har Oraklet advaret ham om forræderi fra allernærmeste hold … fra hans far, der har forladt ham, fra en af hans venner, eller …?

Gale guder, sjove satyrer og en helt, der holder helt frem til sidste side.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Min mening:
Jeg har faktisk forsøgt at lytte til Percy Jackson engang tidligere, men dengang var jeg endnu ikke blevet godt venner med lydbøgerne og jeg kom aldrig længere end omkring ½ time. Denne gang gik det meget bedre og jeg fandt historien både god og underholdende.

Det er ikke meget jeg har læst om de græske guder, men der gemmer sig en guldgruppe af myter og fortællinger man kan benytte sig af og det er en fornøjelse at læse om de gamle guder i nye omgivelser. Ideen med at flytte Guderne fra det gamle Grækenland til et moderne New York er ret fed. Hvem havde lige overvejet at man kunne komme til Olympen med elevatoren i Empire State?

Alt i alt er Lyntyven en rigtig fin fortælling. Jeg er glad for at have påbegyndt historien om Percy og regner med at lytte til resten senere.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien: Percy Jackson og Olymperne2 kommentarer :

  1. Jaaaah, Percy Jackson! <3 Har (endelig) fået læst hele serien, og elskede den. :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejlig at høre. Glæder mig også til at høre mere :)

      Slet