The Book Sacrifice Tag

onsdag den 12. marts 2014

Der er en del tag-lege i bogblogland lige for tiden. Selv er jeg faldet over dette bog-ofrings-tag som jeg synes er ret sjovt. Normalt taler vi så meget om de bøger vi elsker og kan li, men dette tag fokuserer på hvilke bøger vi ville ofre i forskellige nødsituationer. Tagget er startet af Ariel Bisset (youtube.com).

Reglerne i tagget er simple. For hvert scenarie vælges en bog som man er villig til at ofre.

Det her er på ingen måde for at rakke ned på bestemte bøger, men vi har alle bøger vi ikke er begejstrede for, og dem skal der også være plads til at snakke om. Her kommer mine valg:

1) An Over-Hyped book: Let's start this off with a Zombie Apocalypse! Let's say you're in a book store, just browsing, when BAM! ZOMBIE ATTACK. An announcement comes over the PA System saying that the military has discovered that the zombies' only weakness is over-hyped books. What book that everyone else says is amazing but you really hated do you start chucking at the zombies knowing that it will count as an over-hyped book and successfully wipe them out?!

Eragon af Christopher Paolini. 

Her var jeg slet ikke i tvivl. For efterhånden en del år siden var hypen omkring Eragon enorm. Snakken om at en så ung mand (dreng?) kunne udgive noget så fantastisk ville ingen ende tage. Derfor ville jeg selvfølgelig gerne være lidt med på hvad det hele handlede om, så jeg gik i gang med at læse Eragon. Desværre syntes jeg ikke ret godt om den. Den fangede aldrig rigtigt. Efterfølgende læste jeg den anden bog i serien, men selvom jeg havde intensioner om at læse det hele for at få slutningen med, så er det aldrig blevet til noget. På nuværende tidspunkt har jeg opgivet. Jeg tror aldrig at jeg læser de sidste bøger, for der er alt for mange andre gode bøger der fortjener min opmærksom.

2) A Sequel: Let's say you've just left the salon with a SMASHING new haircut and BOOM: Torrential downpour. What sequel are you willing to use as an umbrella to protect yourself?

Skyggebølge af Robert Muchamore

Jeg holder generelt ret meget af Muchamores CHERUB serier men Skyggebølge der er 12. bog i den oprindelige serie skuffede grumt. Den havde slet ikke det samme over sig som alle de andre. De virkede mest som om historien lige skulle afsluttes også selvom der ikke rigtigt var noget at afslutte med.

3) A Classic: Let's say you're in a lecture and your English teacher is going on and on about how this classic changed the world, how it revolutionized literature and you get so sick of it that you chuck the classic right at his face because you know what? This classic is stupid and it's worth detention just to show everyone how you feel! What Classic did you chuck?

De Uanstændige af Leif Panduro

Jeg har ikke læst ret mange klassikere, og jeg ved heller ikke om De Uanstændige kan betegnes som en klassiker, men jeg bryder mig bestemt ikke om den og synes det var ret forfærdeligt da vi blev undervist i den på HTX.

4) Your least favourite book of life!: Let's say that you're hanging out at the library when BAM global warming explodes and the world outside becomes a frozen wasteland. You're trapped and your only chance for survival is to burn a book. What is the book you first run to, your least favourite book of all life, what book do you not fully regret lighting?

Azrael - den vingeløse af Jay Amory

Der er ikke mange bøger jeg betegner som decideret dårlige, men denne er meget tæt på og måske undtagelsen der bekræfter reglen. Den sagde mig absolut ingenting og jeg ville ikke have nogen problemer med at brænde den for at få lidt varme.

4 kommentarer :