Når læselysten overvindes

tirsdag den 4. marts 2014

I de seneste par dage, ja måske nok de sidste par uger har min lyst til at læse ikke været så kæmpe stor. Der er i hvert fald ikke blevet læst ret meget. Det skyldes at mit hoved at fyldt med store tanker om fremtiden.

Til sommer bliver jeg færdig på universitetet (ja, jeg har også lidt svært ved at forstå det) og derfor så skal jeg finde ud af hvad jeg vil bagefter. Planen har i lang tid været at søge mod Fyn og den plan holder jeg fast i. Lige nu er kæresten og jeg ved at kigge på huse og har faktisk også fundet et som vi har forelsket os lidt i. Et nedlagt landbrug i en mindre landsby. Er det nu klogt at flytte til en landsby? er der måske nogen der vil spørge. Og nej, det kan da godt være at det ikke er den bedste ide, men det er det vi drømmer om. Vi drømmer om plads og frihed. Jeg er træt af storbyen og vil gerne ud hvor jeg kan være mig selv. Men at vi har fundet drømmeboligen betyder at der er en masse tanker om økonomi, byggesagkyndige og bogligadvokater. Det er en jungle der ikke er helt let at finde rundt i når man aldrig har prøvet det før. Hvilken rækkefølge skal tingene gøres i? Hvem er de rigtige at kontakte? Hvordan forhandler man om prisen? Hvor meget kan man tillade sig at byde under? Må vi låne pengene der skal til? Skal vi bygge noget om med det samme og derved låne flere penge? Er det muligt at overtage på det tidspunkt vi ønsker? Som I kan se er der masser af spørgsmål og svarene til dem begynder langsomt at tikke ind efterhånden som vi får undersøgt tingene og kommer længere og længere i processen.

Ud over spørgsmål om bolig og økonomi melder spørgsmål om arbejde sig også på banen. Jeg havde egentligt ikke regnet med at skulle skrive ansøgninger midt i februar, men efter et tip om at dette her firma var interesserede i nye landinspektører til opmålingsarbejde kom der hurtigt gang i skriveriet. CV - som i øvrigt heller ikke er helt let - og ansøgning blev skrevet og sendt af sted og det hele resulterede faktisk i en jobsamtale. Lige nu går jeg og venter på svar. Jeg har en ide om at det gik fint til samtalen, men selvom jeg håber at det kan være jobbet, så tør jeg ikke håbe for meget. Det kan jo ske at jeg ikke får det - det er jo trods alt første forsøg - og jeg vil helst ikke blive alt for skuffet.

Alle de her tanker om bolig, job og fremtid fylder meget og derfor er der ikke plads til ligeså mange bøger som der plejer. Jeg kan simpelt hen ikke finde roen til at sætte mig ned og læse i længere tid af gangen. Men mon ikke det kommer igen når der falder lidt ro på?

2 kommentarer :

  1. Sikke en masse ting der sker for tiden! :) Kan godt forstå læsningen må vige for en stund. Jeg håber, det hele løser sig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det hele falder nok på plads på den ene eller anden måde, men det fylder godt nok meget i tankerne. En del mere end jeg lige havde regnet med.

      Slet