Månedens Forfatter #2: Kenneth Bøgh Andersen

tirsdag den 22. maj 2012

I ”Månedens Forfatter” vil jeg hver måned præsentere en forfatter. Det kan være én, hvis bøger jeg selv har læst, eller én, som jeg gerne vil læse bøger af. Formålet er at lære lidt mere om de forfattere, hvis bøger jeg går og læser. I dag gælder det den danske forfatter Kenneth Bøgh Andersen.

Kenneth Bøgh Andersen.
Lånt fra kennethboeghandersen.dk
Jeg har kun læst Kenneth Bøgh Andersens serie "Den store Djævlekrig", og det er virkeligt en serie jeg synes godt om. Selvom den første bog blev udgivet i 2005, skulle der gå flere år før jeg fik dem læst. Det betød også at jeg kunne læse hele serien i en sammenhæng. 

Nationalitet: Dansk
Alder: Født november 1976
Uddannelse: Folkeskolelære
Forfatter debut: 2000 med fantasy-trilogien "Slaget i Caïssa"

Kenneth Bøgh Andersen startede med at skrive da han gik i 10. klasse. Han lagde ud med at skrive en gyserroman, Nidhugs slaver, der ifølge hamselv ikke var ret god. Det skulle senere vise sig at en masse øvelse og afviste manuskripter var det er skulle til før der var en bog klar til udgivelse. Det blev trilogien "Slaget i Caïssa" - en serie hvor handlingen minder lidt om et skakspil.

Kenneth Bøg Andersen er en alsidig forfatter og har således skrevet bøger i både fantasy og gysergenren. Han har også været omkring science fiktion, hvor han har skrevet et par bøger der foregår i fremtiden. Han skriver for både børn, unge og voksne hvor bøgerne om Antboy er et godt eksempel på noget for børn. Den  6. og sidste bog i serien, "Helte og skurke" er forresten lige udkommet.

Når det gælder fantasy er Kenneth Bøgh Andersen nok mest kendt for serien "Den Store Djævlekrig" om drengen Filip, der kommer til helvede og skal oplæres til at overtage rollen som djævelen selv. Det er en serie der tager nogle af de store spørgsmål om liv og død op, ligesom den giver en humoristisk vinkel på mange begivenheder i biblen.

I gysergenren har Kenneth Bøgh Andersen fundet sig til rette med en del novellesamlinger - flere af dem som let læselige bøger for de yngre læsere. 

Bibliografi:
Liste over nogle af de bøger Kenneth Bøgh Andersen har skrevet. Jeg har listet dem som jeg synes er de vigtigste og udeladt billedbøger.

* betyder at det er en bog jeg har læst

Slaget i Caïssa
      1.        Åbningen, 2000
      2.    Tågemandens død, 2000
      3.    Skakmat, 2000

Den Store Djævlekrig
      1.    Djævelens Lærling, 2005*
      2.    Dødens terning, 2007*
      3.    Den forkerte død, 2009*
      4.    Ondskabens engel, 2010*

Antboy
      1.    Tissemyrens bid, 2007
      2.    Operation Skæbnespil, 2007
      3.    Maskefald, 2007
      4.    Tissemyren vender tilbage, 2011
      5.    Slim, snot og superkræfter, 2011
      6.    Helte og skurke, 2012

Enkeltstående bøger
      Juleønsket, 2002
      De Hvide Mænd, 2003
      Himmelherren, 2004
      Den sidste dag, 2010

Novellesamlinger (Gys)
      En rejse gennem natten, 2001
      En rejse gennem natten 2, 2006
      Det sultne maleri og andre gys, 2005
      Evig hævn og andre gys, 2006
      Det gemmer sig i mørket og andre gys, 2008
      Dødens sang og andre gys, 2009

Min kommentar til bøgerne
Som nævnt har jeg kun læst "Den Store Djævlekrig" som jeg kun har rosende ord om. Derudover har jeg længe haft lyst til at læse nogle af de andre bøger. Det er især serien "Slaget om Caïssa" og bogen "Himmelherren" jeg har haft kig på. Desværre har jeg aldrig fået dem læst, så dem må jeg have til gode engang i fremtiden. Måske får jeg læst en af dem i år?

Læs mere om Kenneth Bøgh Andersen
kennethboeghandersen.dk - Kenneth Bøgh Andersens egen hjemmeside

Kilder:
Min egen hukommelse og viden
http://kennethboeghandersen.dk/

4 kommentarer :

  1. Jeg har også læst Den Store Djævlekrig, endda flere gange, og jeg synes den er herlig! Jeg kan også anbefale De Hvide Mænd, den er faktisk ganske tankevækkende, og spændende på samme tid. Jeg husker også Slaget i Caïssa som værende rigtig god, selvom det er nogle år siden jeg læste dem .. Jeg synes Kenneth Bøgh Andersen er en brilliant forfatter med et herligt finurligt tvist i sin måde at skrive på ..

    SvarSlet
  2. Djævlekrigs-serien er absolut blandt de bedste danske fantasy-serier, der er udgivet i nyere tid. De Hvide Mænd var til gengæld ikke rigtig mig. Jeg kan se, at han har skrevet langt flere bøger, end jeg troede, så mon ikke jeg snart bør få fingre i et par mere af dem? :-)

    SvarSlet
  3. Det har jeg nemlig også fået at vide før, så jeg har valgt at tro på det og gøre, som jeg beskrev i mit blogindlæg. :)

    Hahahaha! Det glæder mig at høre, at det ikke bliver man ikke skal være udelukkende alvorligt på uni. :D

    SvarSlet