Bullerfnis og andre børneprogrammer

onsdag den 23. februar 2011

Kan I huske dengang der var Bullerfnis i "Fjernsyn for dig"?

I Kort og Matrikelstyrelsen har de noget der hedder miniMAKS. Det fik mig pludselig til at tænke på sangen Mini-Max fra Bullerfnis. Kan I huske den? Den tanke afbrød gruppearbejdet og så skulle sangen findes og synges, og der blev da også lige set et afsnit af Bullerfnis. Det var nu altså godt børnefjernsyn der var dengang. 

Mini-Max
Jeg started i skole da jeg fyldte syv,
og traf der den lille bitte Max.
Hans ben var så korte, I tror det er lyv
men Max han var altid flik og vaks

Vi kaldte ham for Mini-Max
han var sød og han var vaks
og selvom han var lille var han noget så pæn
og Max var min allerbedste ven

Det skete at læren han sagde hør nu Max
kom her op til tavlen lille prop
og regn et par stykker men gør det nu straks
men Max han ku' ikke nå derop

Vi kaldte ham for Mini-Max
han var sød og han var vaks
og selvom han var lille var han noget så pæn
og Max var min allerbedste ven

Når dagen var omme og alle slap løs
Så kom lille Max og sagde glad
"Lad mig ta' din taske min egen lange tøs
og lad os begge altid følges ad"

Vi kaldte ham for Mini-Max
han var sød og han var vaks
og selvom han var lille var han noget så pæn
og Max var min allerbedste ven

Der gik flere år før jeg så ham igen
jeg ku' næsten ikke kende Max.
Han tog mig om livet og sagde, "Hør min ven
hvis du har lyst så gifter vi os straks".

Nu har jeg ja min Mini-Max
han er sød og han er vaks
og selvom han er lille har han en god forstand
for Max han er nu min ægtemand

I kan se afsnittet af Bullerfnis her på Bonanza. Mini-Max starter ved 14:36.

Ja dengang var der rigtigt fjensyn for børn. Jeg savner lidt den slags programmer. Der er ikke rigtigt noget ved det børnefjernsyn der kommer frem idag. Jeg kan slet ikke se hvad bjørnen Bruno har at gøre i børnefjernsyn. Der er dog et enkelt program som jeg synes er okay. Lille Nørd med Anders og Katrine er faktisk helt fint og jeg har flere gange nydt at tage med dem "Ud og se på dyr". 

Jeg ryger helt tilbage i barndommen nu og mindes de gode tider hvor "Fjernsyn for dig" var den tid på dagen hvor der rigtigt var fjensyn for børn. 

Kan i huske Søster og Ib -  dem med Lågen i Bogen. Eller... Eller... Eller... Jeg tror jeg kunne blive ved og det vil jeg ikke kede jer med.

Jeg er dog glad for at de igen er begyndt at sende ting som Emil fra Lønneberg, Ronja Røverdatter, Pippi Langstrømpe og sådan nogle ting på Ramasjang. Det er virkelig kvalitetsprogrammer, der aldrig bliver for gamle.

5 kommentarer :

 1. Tja...jeg er enig i dit syn på Bruno, jeg nåede lige at stifte bekendskab med ham inden jeg holdt op med at se børnefjernsyn sådan..hver aften. Min bedste ven syntes han var skøn, og jeg havde lyst til at gå til genneralprøve på MGP første gang den bjørn var med og forsøgte at sætte ild til det hele...

  Hvis jeg husker rigtig i hvad Bullerfnis er...så var jeg direkte bange for det program xD Men jaja, man kan jo ikke synes om det hele.

  De gamle film udgaver af Astrid Lindgrens eventyr er skønne, virkelige klassikerer. Det er virkelig det eneste man kan lave når man er syg og hjemme fra skole, at gense de film...skønt :D

  SvarSlet
 2. Ja, der er jo af en eller anden grund bare nogle ting, eller programmer som man er bage for.

  SvarSlet
 3. Haha har aldrig set programmet sådan rigtigt, men havde det på bånd da jeg var lille og det hørte jeg til døde, så kunne og kan stadig alle sangene uden ad :)

  Kan tydelig huske at jeg begyndte af græde af den der ''Tåre af guld'' sang D:

  SvarSlet
 4. Jeg vil altså gerne gense/høre mini max udsat for bullerfnis. Men følger jeg dit link, er de ikke noget der ligner ved 14.26. Den står heller ikke i oversigten. Har du et bedre bud?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ikke andet end at du kan prøve at se nogle af de andre bullerfnis programmer. Jeg kan ikke huske hvilket afsnit det var, med der er jo mange andre gode imellem. Der er også den med samson, og hjerter af honning. Desværre kan jeg ikke hjælpe dig meget videre lige nu.

   Slet