Kejseren af Nihon-Ja af John Flanagan

onsdag den 8. december 2010Kejseren af Nihon-Ja
Org. titel: The Emperor of Nihon-Ja

Serie: Skyggens Lærling 10
Org. serie titel: Rangers Apprentice 10

John Flanagan

566 sider

Borgen - 2010
Org. udgivet i 2010For at undgå spoilers, læs først bøgerne: Gorlans Ruiner, Den Brændende Bro, Det Vinterfrosne Land, Pagten med Skandierne, Troldmanden i Nord, Belejringen af Macindaw, Løsepenge, Clonmels Konger & Halt i Livsfare.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vi er nu nået til den tiende bog i rækken om Will og hans eventyr som ranger. Det hele starter i god Flanagan-stil med en opvisning af toscansk militærteknik. Vi kommer længere rundt og stifter bekendtskab med lidt flere af Araluens naboer. Jeg vil ikke afsløre ret meget om handlingen, men jeg kan dog sige at det er flere måneder siden af nogen har hørt fra Horace i Nihon-Ja og Evanlyn er så urolig at hun tager af sted for at finde ham. I Nihon-Ja har der været et oprør mod kejseren, og Horace er blevet der for at hjælpe ham med at vinde tronen tilbage. Det er ikke så let når det eneste man har til rådighed er en klan af tømrere og skovhuggere. Og hvor er Will og Halt når man har brug for deres snarrådige sind og gode ideer.

Evanlyn sejler med den skandiske søulv Gunder og han skib Willulven af sted for at finde Horace. Med sig har hun Will, Halt, Alyss og den arridiske wakir Selethen, der alle er opsat på at få Horace med hjem igen. Det bliver en rejse med mange udfordringer og særligt Alyss må arbejde på sin misundelse og sit forhold til Evanlyn.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

John Flanagan har endnu engang skrevet en god og fængende historie. Den kører lidt over et koncept vi kender. Der er et problem og det kan ikke helt løses på den almindelige måde og det er det gode mod det onde. En klassisk opbygning, men det er meget spændende at følge hovedpersonerne og deres kamp for at vende alting til deres fordel.

Det er også i denne her bog at pigerne kommer mere ind kampen og viser hvad de dur til. Evanlyn og Alyss vil ikke blot side stille og lade mændene gøre arbejdet, de vil deltage og tage deres del af slæbet. Sådan skal det være, og lad det være en opfordring til alle andre piger om at gå ind i kampen når det er nødvendigt.

Jeg mener at det er endnu et mesterværk fra Flanagan og jeg har intet at udsætte på den konto. Han skriver historien godt og giver endnu engang liv til alle personerne. Jeg elsker Will, selvom jeg nogle gange synes at han stadig ryger lidt for meget ind i lærlinge-rollen og lader Halt som at holde det store overblik. Jeg holder af Halt, der gennem bøgerne er blevet en lille smule mindre bister og Horace er billedet på den perfekte ridder, med rette dele af mod og loyalitet. Alyss og Evanlyn kan jeg spejle mig selv i, og de er billedet på et par stærke og handlekraftige piger.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien: Skyggens Lærling
Ingen kommentarer :

Send en kommentar