Nyt på reolen #23: En stor omgang Brandon Sanderson

onsdag den 23. marts 2016

Jeg har længe haft lyst til at bestille en ordentlig stak bøger - og især bøger af Brandon Sanderson. Derfor lagde jeg i starten af marts en stor bestilling på Saxo og gav mig derefter til at vente på mine 10 nye bøger. Fra kæmpe mursten på 1000 sider til en fin lille sag af Patrick Rothfuss.


De første to bøger er nogle kæmper.

The Way of Kings af Brandon Sanderson (Stormlight Archive 1)
Words of Radiance af Brandon Sanderson (Stormlight Archive 2)

Jeg ville egentligt gerne have haft bøgerne, så de passede med mine andre hvide Brandon Sanderson bøger, men jeg bryder mig ikke helt om at historien deles i to bøger for hvert bind, så valget faldt i sidste ende på disse store hardback udgaver - som er højere end alle andre bøger på mine reoler, så nu skal jeg til at flytte lidt rundt på hylderne for overhovedet at få plads til dem. Uden støvcover er de også ret finde og så har de nogle flotte illustrationer og kort.

The Way of Kings udkommer forresten på dansk i 2017 på forlaget Ulven og Uglen.De næste tre bøger er:


Warbreaker af Brandon Sanderson
Elantris af Brandon Sanderson
Legion and The Emperor's Soul af Brandon Sanderson

Warbreaker har jeg egentligt læst, fordi den er gratis tilgængelig i e-bogsudgave, men jeg synes at den fortjente en plads herhjemme på reolen og når jeg nu havde gang i den store Sanderson-bestilling, så kom den med. 

Elantris er vist en af Sandersons første bøger, og jeg glæder mig til at se hvad den handler om, for helt ærligt så ved jeg det ikke. 

The Emperor's Soul foregår i samme univers som Elantris, men ellers hænger de vist ikke sammen. Legion er en anden kortere fortælling, som jeg ikke tror har sammenhæng med nogle af hans andre historier. 


Så kommer vi til de tre bøger, der faktisk er den største årsag til min bestilling. Jeg har tidligere læst Mistborn-trilogien, og nu ville jeg gerne videre. Bøgerne her foregår meget senere end begivenhederne i Mistborn og har da også fået sin egen serietitel.

The Allay of Law af Brandon Sanderson (Wax and Wayne 1/Mistborn 4)
Shadows of Self af Brandon Sanderson (Wax and Wayne 2/Mistborn 5)
The Bands of Mourning af Brandon Sanderson (Wax and Wayne 3/Mistborn 6)

Der kommer en bog mere i Wax and Wayne serien og som jeg har forstået det, så er The Alloy of Law en enkelstående fortælling og de efterfølgende tre en sammenhængende trilogi.

Det eneste der irriterer mig rigtigt meget ved disse udgaver er at formatet er forskelligt. The Alloy og Law passer til mine andre Mistborn og hvide Sanderson-bøger, men de to sidste er forfærdeligt store i formatet i forhold til. Jeg har undersøgt om det kunne lade sig gøre at finde nogle med samme mål, men det ser ikke ud til at være tilfældet, så nu købte jeg dem alligevel, på trods af formatforskellene. 


Her til sidst er der to bøger som skiller sig ud fra de andre ved ikke at være skrevet af Brandon Sanderson.

Throne of Glass af Sarah J. Mass (Throne of Glass 1)
The Slow Regard of Silent Things af Patrick Rothfuss (The Kingkiller Chronicle 2.5)

Throne of Glass har jeg hørt så meget godt om, og så elsker jeg bare de her forsider.

The Slow Regard of Silent Things er en lille kort historie om Auri, som jeg tror bliver ret interessant at læse her mens jeg stadig venter på tredje bog i serien.


15 kommentarer :

 1. Throne of Glass er fantastisk! Glæd dig til den, og de næste bøger i serien som du bliver nødt til at anskaffe meget hurtigt efter at have læst den. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder godt. Glæder mig også til at læse den. Synes alle snakker så godt om serien.

   Slet
 2. Mmmm... Sanderson-bøger! ♥
  Selvom The Reckoners-serien ikke var helt så fængende, som jeg havde håbet, så er jeg nu stadig ret vild med hans bøger :-)

  God påske!


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Reckoners-serien er lidt noget andet end f.eks. Mistborn. Men det er jo også en helt anden genre og målgruppe, så det er jo forventeligt at der er forskel. Glæder mig dog til at begynde på The Way of Kings og se om den virkeligt kan overgå Mistborn som jeg har hørt flere sige at den gør.

   Slet
  2. Se, det lyder lovende! Den fik jeg nemlig i julegave men har ventet lidt med at gå i gang med den, da den dels er vanvittig tyk, og jeg øjnede muligheden for at læse Reckoners-serien helt færdig, inden jeg gik i gang med en ny serie :-)

   Tror jeg skal læse den til sommer... på græsplænen... mmm... :-)

   Slet
 3. Ej, en lækker bunke! Får sådan lyst til at fare ud og købe de Sanderson bøger jeg mangler i min samling :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også haft lyst til dette i lang tid, og det er så skønt at gå forbi reolen og se dem stå side om side.

   Slet
 4. Min kæreste udfordrede mig til at stifte bekendtskab med Sanderson, og jeg har ikke fortrudt det. The Emperor's Soul er en af de mest underholdende noveller, jeg har læst til dato. Glæd dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også helt solgt til hans bøger - selvom jeg ikke har læst så mange af dem endnu. Og dejligt at høre, så glæder jeg mig bare endnu mere til at læse The Emperor's Soul.

   Slet
 5. Noget af en spændende bunke :D
  Hvor jeg kan anbefale "Throne of Glass". Det er en fed serie (hvad jeg har læst intil videre) hvor bøgerne i serien kun bliver bedre hen af vejen. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Århh hvor skønt. Det er altid dejligt når andre kan anbefale de bøger man har købt.

   Slet
 6. Jeg tror snart jeg må starte på mistborn-serien, har snart hørt så meget godt om den, at det er uundgåeligt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er altså også virkelig god. Jeg vil klart anbefale den til alle der elsker fantasy. Fantastisk detaljeret.

   Slet
 7. Sanderson i stor mængde!
  Sikke en lækker og spændende bogstak - der er i hvert fald god underholdning, til et godt stykke tid! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også at den holder i ret lang tid. Der er bare noget rigtigt dejligt ved ind i mellem at bestille sådan en kæmpe pakke :)

   Slet