Inside Out af Maria V. Snyder

torsdag den 16. januar 2014
Inside Out

Serie: Insiders 1

Maria V. Snyder

315 sider

Mira Ink - 2011
Org. udgivet i 2010


Det er efterhånden et par år siden jeg at jeg opdagede Maria V. Snyders bøger og slugte hendes Study og Glass serier. Begge de to serie er fantasy og jeg elsker dem. Maria har dog også skrevet en dystopisk serie. Inside Out og Outside In. De bøger har stået herhjemme i omkring et år, men selvom jeg utroligt gerne ville læse dem har jeg været lidt tilbageholdene, for hvordan ville disse bøger være i forhold til Marias fantsybøger? Jeg er holdt op med at spekulere og har fået læst den første bog.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
“KEEP YOUR HEAD DOWN. DON'T GET NOTICED. OR ELSE.

I’m Trella. I’m a scrub. A nobody. One of thousands who work the lower levels, keeping INSIDE clean for the Uppers. I just do my job and try to avoid the Population Control Police (Pop Cops), who dream of recycling scrubs into the fertilizer. So what if I occasionally use the pipes to sneak around the Upper levels? It’s not like it’s dangerous…

Well, turns out it is. Because I know every corridor, pipe and shoutcut I’ve become the go-to girl to lead a revolution. I know if we find gateway to OUTSIDE it’ll be suicide plain and simple. But guess who likes a challenge?

I SHOULD HAVE JUST SAID NO…”

(Bagsideteksen – jeg har virkeligt svært ved at genfortælle handlingen fra de her engelske bøger på dansk)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det er ikke fantasy og det er ikke lige så storslået som f.eks. study-serien, men når det er sagt så er det en god historie.

Trella er en interessant hovedperson. Hun er en enspænder, har kun en enkelt ven og har i det hele taget svært ved at stole på andre. Hun gennemgår en ret stor udvikling i løbet af bogen og med hjælp fra en Upper og tøjdyret Sheepy lærer hun langsomt at omgås andre. Nogle gange bliver hun dog utroligt stivnakket og umedgørlig og på de tidspunkter bryder jeg mig ikke om hende.

Det der bærer historien er universet. Hvad er Inside og hvorfor er de der? Hvordan kan de være at befolkningen er delt i scrubs og Uppers og at deres levevilkår er så forskellige? Det var spørgsmål som disse der fik mig til at læse videre. Og universet er godt og interessant og det viste sig at være alt andet end hvad jeg havde forestillet mig.

Alt i alt var Inside Out en fin læseoplevelse og jeg er da også allerede gået i gang med den næste; Outside In. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien:


2 kommentarer :

 1. Fuldstændig enig i dine ord. Inside out-serien er underholdende, men absolut ikke nogen ny Study-lignende oplevelse. Jeg kunne sagtens undvære fortsætten, tredje bind, i et stykke tid. Dermed ikke jeg-må-læse-hvad-der-sker-lige-NU-kaliber.

  majasol.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Er der en tredje bog? Og nej, man sidder ikke tilbage med en kæmpe trang til at fortsætte næste bog. Jeg læser den godt nok nu, men det er mere for at afslutte historien når jeg nu er begyndt på den.

   Slet