Skyggemagi af John Lenahan

torsdag den 17. marts 2011Skyggemagi
Org. titel: Shadowmagic

Serie: Shadowmagic 1
Org. serie titel: Shadowmagic 1

John Lenahan

316 sider

Tellerup - 2010
Org. udgivet i 2008


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Den dag Coner kommer til Tir na Nog opdager han at alt han vidste om sin far er løgn og at han rent faktisk har en mor der lever.

Coner lever et helt normalt liv som teenager med alt hvad dertil hører. Hans far betragtes som den skrupskøre, enhåndede professor i oldtidssprog. Alt det får dog en ende den dag Conors faster rider ind i stuen og prøver at dræbe Conor. Det lykkedes ikke i første omgang, og Conor og hans far ender i Tir na Nog. Tir na Nog er et gammelt keltisk land befolket med diverse fremmede væsener. Her finder Coner sin mor, men må snart indse at det ikke er helt ufarligt at være i Tir na Nog. En gammel profeti har spået at Coner, søn af den enhåndede pris, må ofres for ellers vil han være grunden til Tir na Nogs undergang. Coner prøver på bedste vis at undgå hans fjender og møder på sin rejse gennem landet flere gode venner.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Skyggemagi har flere gange ligger på biblioteket og hvisket til mig om tage den med hjem, og sidste gang lykkedes det for den at smutte hen til min hånd og ned i posen. Når jeg nu er ved det vil jeg gerne takke bogen for det, for jeg er så godt som solgt. Det er en god og spændende bog, med et farverigt persongalleri og en helt fantastisk verden. Tir na Nog er sådan et land man bagefter drømmer sig ind i, og ville ønske at man kunne besøge i virkeligheden.

Det kan siges at historien starter med en antihelt, eller hvad man nu kalder det. Han er i hvert fald ikke ønsket der hvor han lander og er nød til at flygte for at redde livet. Herefter udvikler historien sig og man kommer til at holde rigtigt meget af Conor.

Jeg kan anbefale alle der elsker mytologiske verdener og de gamle sagn at læse Skyggemagi.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien: Shadowmagic


Er man mere til lydbøger kan de hørers på Podiobooks, fortalt af forfatteren selv:
Shadowmagic
Shadowmagic - The prince of hazel and oak

2 kommentarer :

  1. Ved du hvor man kan købe #2 i serien i Danmark?

    SvarSlet
    Svar
    1. Den engelske kan i hvert fald købes på saxo - bare søg på titlen. Jeg har ikke set at den er oversat til dansk endnu, men man kan jo altid håbe at de oversætter den eller skrive til Tellerup for at høre dem ad.

      Slet