The Alloy of Law af Brandon Sanderson

mandag den 10. oktober 2016

The Alloy of Law af Brandon Sanderson
Mistborn 4, Mistborn - Alloy Era 1, Wax and Wayne 1
Gollancz 2011
325 sider
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fra bogens bagside:
Three hundred years after the events of the Mistborn trilogy, Scadrial is now on the verge of modernity, with railroads to supplement the canals, electric lighting in the streets and the homes of the wealthy, and the first steel-framed skyscrapers racing for the clouds.

Kelsier, Vin, Elend, Sazed, Spook, and the rest are now part of history--or religion. Yet even as science and technology are reaching new heights, the old magics of Allomancy and Feruchemy continue to play a role in this reborn world. Out in the frontier lands known as the Roughs, they are crucial tools for the brave men and women attempting to establish order and justice.

One such is Waxillium Ladrian, a rare Twinborn, who can Push on metals with his Allomancy and use Feruchemy to become lighter or heavier at will. After twenty years in the Roughs, Wax has been forced by family tragedy to return to the metropolis of Elendel. Now he must reluctantly put away his guns and assume the duties and dignity incumbent upon the head of a noble house. Or so he thinks, until he learns the hard way that the mansions and elegant tree-lined streets of the city can be even more dangerous than the dusty plains of the Roughs.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg var både spændt og en smule nervøs, da jeg startede med at læse The Alloy of Law. Kunne den nu leve op til forventningerne efter de første tre Mistborn-bøger? Bøger som jeg elsker.

The Alloy of Law foregår i en ny tid, og der er ikke meget i denne nye verden der minder om den verden vi mødte før. Udvikling og teknologi gør at verdenen har ændret sig, men alligevel fornemmer man at vi er samme sted. Især magien binder de to tidsperioder sammen. Selvom der er gået 300 år, så eksisterer den stadig og den spiller en stor rolle. 

Jeg blev ikke skuffet. The Alloy of Law er en ny god fortælling med det gamle velkendte magisystem sat ind i en ny tid. Det er super interessant at læse om hvordan måden magien bruges på hænger sammen med den teknologiske udvikling. Derudover er jeg ret vild med Wax og Wayne. Deres samspil fungerer bare og de er til tider meget underholdende at følge. 

Der er mange ting som jeg synes fungerer i bogen, men den får "kun" 4 stjerner fordi jeg ikke helt kan lade være med at sammenligne med de forrige. Og der mangler den lidt for at nå helt op på samme højde. Men hvad kan man også forvente af en mindre historie på 300 sider sammenlignet med 3 bøger på hver en 6-700 sider. Når det tages i betragtning så gør The Alloy of Law det ret godt. Og jeg glæder mig til at læse mere om Wax og Wayne i de næste bøger. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien: Mistborn


Bøger i serien: Mistborn - Alloy Era, Wax and Wayne


2 kommentarer :

 1. Jeg var også noget skeptisk/nervøs ligesom dig, men jeg var virkelig positiv overrasket over bogen. Den er selvfølgelig ikke lige så god/nuanceret som de foregående (det ville være næsten umuligt), men jeg var ret godt underholdt. Jeg har den næste stående, og den håber jeg på at få læst i løbet af vinteren sammen med nr. 3 :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er jo noget at leve op til når man skal følge op på tre fantastiske bøger. At jeg overhovedet fik den læst og så endda inden for en overskuelig periode er et kvalitetstegn lige for tiden. Så jeg tror også at de næste kunne være bøger jeg tager frem her hen over vinteren.

   Slet