The Sunshine Blogger Award

søndag den 29. november 2015

Efter starten på denne uge hvor jeg har trasket rundt i sneen på Sjælland, der besværliggjorde mit arbejde en del, kunne jeg godt bruge lidt solskin, og så er det jo heldigt at Frk. Hyms for længe siden har nomineret mig til The Sunshine Blogger Award.

"The idea of the Sunshine Blogger Award is that you nominate bloggers who put a little sunshine in you day, who are positive, creative and inspiring."

The rules:
1. Answer the 11 questions from the blogger who nominated you
2. Nominate some wonderful bloggers and write 11 questions for them to answer.1. Hvilken fiktiv verden vil du helst bo i?
Ingen?? Jeg har det ret godt lige her hvor jeg er. Jeg læser for at opleve noget andet og drømme mig væk til fremmede verdener, men når det er sagt så er mange af de verdener altså ikke nogen jeg har specielt meget lyst til at leve i. Mange er plaget af krig eller er en dystopisk fremstilling af vores verden og det er ikke så opmuntrende.

Dog kunne jeg godt se mig selv bog i Auraluen (Skyggens lærling af John Flanagan). Det virker som et dejligt sted det meste af tiden.

2. Hvilken fiktiv person vil du helst date?
Uhhh, den er svær. Jeg forelsker mig sjældent i fiktive karakterer. For mig er de fiktive og jeg har de fint med at de findes i bogen og har ikke det store behov for at møde dem i virkeligheden. Skulle jeg alligevel vælge en, må det nok være Tano fra Skammerkrigen. Her da jeg sidst genlæste bøgerne gik det endnu engang op for mig hvor fantastisk den dreng er.

3. Hvilken fiktiv person vil du helst være?
Jeg lever mig ind i rollen som de personer jeg læser om, mens jeg læser, men det er sjældent at de bliver hos mig og jeg har lyst til at bytte plads med dem. Mange af dem bliver jo udsat for alverdens prøvelser.

4. Hvilken af dine bøger er dit kæreste eje?
Det må være serien om Skammerens Børn. De er alle fire signeret og så betyder serien bare helt enormt meget for mig. Det var dem der kickstartede mit læseeventyr med fantasy. Før jeg læste dem, anede jeg ikke at der fantes en så fantastisk genre som fantasy.

5. Er der en bog, du nægter at læse og hvorfor?
Der er mange. Mest af alt fordi de ikke interesserer mig.
Det kan dog også ændre sig hvilke bøger jeg nægter at læse. Engang nægtede jeg at læse Harry Potter - indtil jeg smuglyttede når min søster fik den læst højt og derfor selv måtte læse den for at få hele historien med.

6. Hvilken bog glæder du dig helt uvirkeligt meget til at få fingrene i?
Den tredje bog i Kingkiller Chronicle serien af Patrick Rothfuss. Jeg elsker de første bøger - desværre er der endnu ingen dato for hvornår den tredje bog udkommer. Måske er der stadig flere år til. Rothfuss er en langsom skriver.

7. Læser du tegneserier og i så fald kan du anbefale nogle stykker?
Nej, det er desværre ret begrænset. Jeg læste Bamse - verden stærkeste bjørn og W.I.T.C.H som barn, men det er længe siden jeg ellers har læst tegneserier.

8. Hvilken bog anbefaler du allermest?
Mistborn af Brandon Sanderson. Den serie er fantastisk.

9. Har du nogensinde ment at filmen var bedre end bogen?
Nej, men jeg er heller ikke så god til film - og så ser jeg for det meste også kun filmatiseringer af bøger som jeg synes er gode. Jeg har dog set Divergent, til trods for at jeg endnu ikke har læst bogen, så indtil videre, så kan man vel sige at jeg synes filmen er bedre, eftersom jeg endnu ikke har samlet bogen op, og helt ærligt nok heller ikke kommer til det i lang tid.

10. Har du nogensinde fået negative kommentarer omkring at din læsning eller blogging?
Ikke så vidt jeg husker. Og er det sket så er jeg god til at fortrænge den slagt negative minder. Det gør ikke noget godt at blive ved at huske på dem :)

11. Dømmer du bøger på coveret?
Altid! Hvordan kan man undgå det? Det er coveret der i første omgang skal sælge bogen. Finder jeg coveret interessant læser jeg mere om bogen. Undtagelsen skal være hvis jeg får anbefalet en bog mange gange eller hører om den på anden vis. Jeg kan også godt læse en bog med et cover jeg ikke bryder mig om, det er bare ikke ret sandsynligt at jeg nogensinde vil opdage bogen, fordi jeg altid vil springe den over.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg har ingen anelse om hvem der før er blevet tagget, men eftersom jeg nu stiller nye spørgsmål kunne det være hyggeligt at se svarene fra disse dejlige bloggere:

Buchs Books
Bachs Bøger
Boghjørnet
Den Lille Bogblog

Hvis der er andre der har lyst til at svare på spørgsmålene skal i være hjertens velkomne.

De 11 nye spørgsmål:
1. Hvilken serie/fiktiv verden så du gerne at der kom flere bøger om?
2. Læser du helt tynde eller tykke bøger?
3. Hvilken fiktiv person minder mest om dig selv?
4. Hvilken fiktiv skole vil du gerne gå på? (det kan også være et mester/lærlinge forhold)
5. Er der en bog fra din barndom som du er særligt glad for?
6. Læser du helst på dansk eller engelsk?
7. Hvilken bog har du genlæst flest gange eller er der en bog du for nyligt har læst som du ved at du vil genlæse på et senere tidspunkt?
8. Hvad er den yndlings første sætning i en bog?
9. Lytter du til lydbøger? og har du en bog du særligt kan anbefale i lydbogsformatet?
10. Hvilken bog ønsker du dig særligt for tiden?
11. Står der noget på din bogreol der ikke er bøger? Hvad?

6 kommentarer :

 1. Tak for nomineringen. Det er nogle rigtig gode spørgsmål du har givet os :)

  SvarSlet
 2. De spørgsmål vil jeg glæde mig til at svare på, det er altid hyggeligt, at skulle tænke i andre baner :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er nu meget sjovt med sådanne lege ind i mellem. Dejligt at du vil være med.

   Slet