Prepper af Lise Bidstrup

lørdag den 26. oktober 2013Prepper


Serie:  -


Lise Bidstrup

186 sider
ISBN:  978-87-638-3164-2

Høst og Søn - 2013Bogen er et anmeldereksemplar fra Lise Bidstrup og forlaget Høst og Søn – meningerne er mine egne.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Daniels familie er preppere. Det vil sige at de forbereder sig på dommedag. De øver sig på at kunne overleve i naturen uden mange hjælpemidler, de øver sig i at benytte skydevåben, og så forbereder de et beskyttelsesrum som de kan tage hen til når jordens undergang kommer.  Bogen handler om Daniels opvækst som prepper. Om hvordan han forsøger at leve et ’normalt’ liv med skolegang, lektier, fritidsinteresser og venner. Derudover handler bogen om hvordan det er for Daniel at leve i beskyttelsesrummet efter katastrofen der fører til jordens undergang er indtruffet. Den handler om hvad der sker når folk er tvunget til at leve tæt sammen på meget lidt plads og uden mulighed for at komme væk.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg er lidt i vildrede omkring den her bog. Undervejs synes jeg faktisk ret godt om den. Det var en fin historie og den var godt fortalt. Det hele faldt så til jorden på de sidste par sider. Slutningen er så brat at jeg havde lidt svært ved at forstå hvad der egentligt skete. Jeg ville meget gerne have vidst hvad der skete med Daniel og alle de andre, men det kom ikke. Bogen stopper så brat at jeg slet ikke kan finde ud af hvad jeg skal synes om den. I mit hoved er bogen ikke afsluttet og der er så mange tråde der ikke er bundet sløjfe på, ikke engang en lille knude kan jeg finde på trådene. Det hele er et stort spørgsmålstegn og jeg vil egentligt bare gerne vide hvad der sker med Daniel efterfølgende.

Kapitlerne i bogen er delt mellem at beskrive FØR og NU. Før handler om Daniels opvækst og foregår over mange år, mens nu handler om Daniels liv efter jordens undergang. Igennem det meste af bogen havde jeg utroligt svært ved at finde ud af hvor gammel Daniel er, mens de sidder i deres bunker. I begyndelsen af bogen er der en stil fra 7. klasse, men i NU-kapitlerne snakkede Daniel også om gymnasiefester og at drikke sig fuld. Det resulterede i en forvirret Kathrine og at Nutids-Daniel ændrede alder utroligt mange gange efterhånden som jeg læste FØR-kapitlerne og faktisk fik lidt at vide om hvor gammel han var.

Bortset fra aldersforvirringen så fungerede opdelingen i FØR og NU rigtigt fint. Jeg tror at det ville have været kedeligt at læse alle NU-kapitlerne i streg, for det bliver på en eller anden måde lidt ensformigt nede i den bunker.  Fortællingen er god og det er spændende at læse om hvordan Daniel og hans familie forbereder sig til dommedag. Det er jo ikke noget nyt at verdens undergang forudsiges og grupper af mennesker gør vanvittige ting for at redde sig selv. Senest var det jo i december 2012 hvor Mayaernes kalender udløb og utroligt mange mennesker var overbevist om at det betød jordens undergang. Det er første gang jeg læser en bog om emnet, og det var ret interessant.

Tykkelsen af bogen bliver jeg også lige nød til at komme omkring. Det er en forholdsvis tynd bog på bare 186 sider. Jeg havde måske forventet lidt mere, da jeg læste om bogen, og jeg tror da også at emnet har potentiale til at kunne sprede sig over endnu flere sider. Bogen er forholdsvis letlæst og vil derfor passe rigtigt godt til dem der måske ikke lige orker en 300-siders bog.

Jeg er som nævnt i vildrede omkring denne bog, men fordi slutningen ødelægger det hele, så kommer jeg desværre ikke op på mere end 2 stjerner. 

2 kommentarer :

 1. Jeg er meget enig i anmeldelsen. Jeg valgte dog at give den tre stjerner på Goodreads, da det trods alt 'kun' er en ungdomsbog, og jeg har læst bøger, der er langt værre... (!).

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ligger faktisk også lidt på grænsen mellem 2 og 3 stjerne, men den slutning gjorde mig ikke i godt humør. Måske ændrer min holdning sig når jeg får bogen lidt mere på afstand.

   Slet